Журналістів закликають писати про переселенців

25 Січня 2016, 18:29
2055

Громадська організація «Розвиток Волині» та Житомирська обласна молодіжна громадська організація «Паритет» оголосили конкурс журналістських матеріалів про вимушено переміщених осіб, які успішно інтегрувалися у життя місцевих громад.

Інформаційна кампанія на підтримку переселенців стартувала у понеділок, 25 січня. Під час презентації конкурсу голова ГО «Розвиток Волині» Ірина Колковська розповіла, що результати опитування вимушено переміщених осіб та населення приймаючих громад свідчать про проблеми у міжособистісному спілкуванні, конфлікти у побутовому та громадському житті.

«Також серед настроїв переселенців спостерігається важкий психологічний стан, зневіра у майбутнє, небажання відновлювати звичний уклад життя», – зауважила Ірина Колковська.

Про те, що проблеми в освоєнні таки є, розповіли й самі переселенці, які долучилися до презентації цієї ініціативи.

«Не можу сказати, що моя інтеграція проходить успішно, спочатку доводилося працювати прибиральницею в приватних будинках, щоб вижити, братися за будь-яку роботу. Але для мене особистою драмою стало те, що у моїй сім’ї відбувся розкол: чоловік та його мати залишилися жити в Криму, в Алушті, адже вони із самого початку були за приєднання півострова до Росії», – розповіла переселенка Юлія Перфільєва.

Анна Кречкіна переїхала до Луцька із Горлівки. За півтора роки життя в обласному центрі найскладніше знаходити мову в органах державної влади, стверджує вона.

«Луцька громада нас прийняла добре, але існують проблеми, які має вирішувати держава, мають прийматися відповідні закони. Мені повсякчас доводиться збирати купу паперів, доводити, що я громадянка України. Тобто наразі я і мої двоє дітей знаходимося в таких умовах, що постійно виникає запитання, чи не повернутися нам назад у Горлівку, де хоча б власне житло. Адже моєї мінімальної зарплати вистачає хіба що на житло, на їжу мало що залишається», – розповіла Анна Кречкіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Недолуге законодавство чи справа моральності: як живуть переселенці в Луцьку

Саме для того, аби допомогти переселенцям у вирішенні їхніх життєвих проблем та налагодити кращий діалог з місцевими, активісти проводять інформаційну кампанію та закликають журналістів долучитися до проекту. Конкурсні роботи потрібно надіслати включно до 21 лютого 2016 року. Більше про умови конкурсу читайте тут.

Коментарі
25 Січня 2016, 20:59
Цікаво, де маловідома житомирська громадська організація бере кошти на проведення конкурсу для заохочення аж волинських журналістів. За такими акціями, як свідчить практика попередніх років, завжди стирчали вуха підера Українського вибору віті медведчука. А кум путіна просто так грошей на вітер не кидає. Значить, в декого є великий інтерес до журналістів Волині...
27 Січня 2016, 15:56
По-перше, не житомирська, а волинська. Житомирська в партнерстві для житомирських журналістів. По-друге, цей проект став одним із переможців всеукраїнського проекту Українського жіночого фонду для жінок-лідерок "Перший крок до успіху". Конкурс щорічний уже багато років. Яким боком тут Медведчук - поняття не маю. Про фонд можна прочитати на його сторінці - http://www.uwf.kiev.ua/ Краще спершу почитати, щоб не писати дивних коментарів
20 Лютого 2016, 04:34
До того ж, на Житомирщині організація "Паритет" далеко не така "маловідома", як вам здається, шановний Павло.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром