«А йому навіть не присвоїли звання Героя…», – лучани про бійця Хому

25 Січня 2016, 15:06
2392

Городян закликають не забувати про жертовність героя, який віддав своє життя, врятувавши побратимів від вірної загибелі.

25 січня Андрію Снітко, відомому під псевдо Хома, мало би виповнитися 20 років, проте свій день народження хлопець уже ніколи не відсвяткує. Два роки тому під Іловайськом боєць потрапив у засідку, де і врятував життя побратимів, накривши своїм тілом гранату.

1


«Андрій був з нами ще з Революції. Під час цих подій ми і познайомилися. Коли почалася війна, то він разом з нашими волинянами поїхав в «Азов». Розповідали, що був такий момент, коли у розмові з побратимами хлопець сказав, якщо кине хтось гранату, то він накриє її собою. Власне, через тиждень після цього так і сталося», – пригадує голова ГО «Патріот України» у Волинській області Олександр Дмитрук.

Читайте також: Лучан запрошують на марш пам'яті Крут та новітніх героїв України

Командування батальйону «Азов» вирішило представити Андрія Снітка до отримання звання Героя України посмертно. Проте, через два роки після загибелі звання ще досі не присвоїли. Небайдужі до вчинку хлопця підготували електронну петицію президенту України, у якій просять згадати про Андрія і віддати героєві належне. Та, за словами Олександра Дмитрука, потрібну кількість підписів зібрати важко, бо зацікавлені у цьому здебільшого лише волиняни, а на всеукраїнський рівень вийти непросто. Петицію можна переглянути за посиланням.


«Його відчайдушний вчинок запав у серце. Таке не забувається. Хлопцеві було всього 18 років, фактично не побачив життя і віддав його за своїх побратимів, а йому навіть не присвоїли звання Героя», – обурюється активіст Богдан Усік.


Хлопець не був особисто знайомий з Андрієм, проте до дня народження бійця вирішив вкотре нагадати лучанам та усій країні про того, хто віддав життя за честь батьківщини. За ініціативи Богдана Усіка встановили білборди, які потягом кількох місяців нагадуватимуть городянам про те, що потрібно пам’ятати своїх героїв.

«Зараз усі уже звикли до війни, до того, що хлопці на сході гинуть. Хочемо, щоб люди про це не забували», ‒  написав Богдан Усік у Facebook.

1

1

1

1

Фото зі сторінки Богдана Усіка


1
пам'ятна дошка на честь Героя
пам'ятна дошка на честь Героя

Коментарі
25 Січня 2016, 18:25
ДЕКАН БИЧУК ПОСТАВИВ ЙОМУ ТРИ ЗА ТЕ ЩО ВІН БУВ НА МАЙДАНІ
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром