Ціну за проїзд у тролейбусах хочуть підвищити

25 Січня 2016, 14:42
2446

Вартість разового проїзду в тролейбусі планують підвищити з 1 гривні 75 копійок до 2 гривень.

Про це стало відомо у понеділок, 25 січня, під час громадських слухань з обговорення проекту рішення виконавчого комітету міськради «Про вартість проїзду в міському електричному транспорті (тролейбусі)».

Начальник економічно-фінансового відділу Луцького підприємства електротранспорту Ірина Ковальчук переконана, що підняття тарифу на проїзд для тролейбусників дуже потрібне. Рухомий склад підприємства сьогодні зношений. У експлуатації ЛПЕ знаходиться 61 % транспорту, який працює понад 20 років, тому потребує капітального та поточного ремонтів. Також великих затрат вимагає ремонт контактної мережі.

«У зв’язку з підвищенням плати за електроенергію та заробітної плати, а також з тим, що закладено перехід на галузеву угоду через події на підприємстві, ЛПЕ подало розрахунки для розгляду на підвищення чинного тарифу», – зазначила Ірина Ковальчук.

За її словами, підприємство пропонує встановити тариф 2 гривні за разове користування тролейбусом, за пільговий проїзд учнів і студентів – 1 гривню. Проїзний квиток на місяць коштуватиме 105 гривень для звичайних пасажирів, 50 – для учнів та студентів. Для працівників організацій та підприємств проїзд коштуватиме 120 гривень на місяць.



 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром