Лапін прокоментував можливе зростання «мінімалки»

11 Грудня 2017, 15:30
Лапін за те, щоб підняти мінімалку до 10 тисяч 1615
Лапін за те, щоб підняти мінімалку до 10 тисяч

Народний депутат від обласного центру прокоментував анонсоване в Україні можливе підняття мінімальної заробітної плати.

Про бюджет на наступний рік у ефірі телеканалу 112.ua розповів нардеп Ігор Лапін, інформує сайт ВолиньPost.

Як відомо, Петро Порошенко повідомив, що «мінімалка» в наступному році може зрости до 4 100 гривень – таку норму заклали у бюджет для можливості скорегувати зарплати українців у залежності від економічного стану країни.

Ігор Лапін заявив, що він особисто не проти підняття мінімальної зарплати й до 10 тисяч, але, на жаль, реалії української економіки поки такого не дозволяють. 

Нардеп вважає, що заявлене Володимиром Гройсманом зростання соцзобов'язань держави не є піаром, оскільки той повідомив про це вже після того, як зайняв крісло Прем'єра. 

Тобто, анонсування владою зростання «мінімалки» волинський нардеп розцінює як прогнозування бюджету, можливого рівня інфляції і курсу гривні на валютних ринках.

Крім того, Ігор Лапін переконаний, що в Україні, незважаючи на крики «зрадофілів», бюджети 2015 і 2016 років були виконані, а доходи українців зростали.

Серед іншого, нардеп підкреслив, що реформи, запущені ще при минулому уряді під головуванням Арсенія Яценюка, зараз дають помітні наслідки, а державна казна, яка була пустою у 14-у році, поступово наповнюється, причому, не тільки за рахунок кредитів МВФ.

Лапін додав, що, коли у владу прийшов Гройсман, влада змушена буде йти на непопулярні кроки, візьметься за соціально-економічну сферу, продовжить реформи. Втім, нардеп вірить, що результати цьогорічних реформ будуть помітними вже за рік-два.

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром