Луцька блогерка стала експерткою Українського інституту книги

23 Лютого 2022, 17:35
Анна Єкименко-Поліщук – «Книжкова дилерка» 468
Анна Єкименко-Поліщук – «Книжкова дилерка»

Луцька букблогерка Анна Єкименко-Поліщук «Книжкова дилерка» обиратиме книги для українських бібліотек.

Вона працюватиме експерткою ради з відбору книг 2 роки на громадських засадах. Про це Анна повідомляє на своїй сторінці в фейсбуці.

«Сьогодні отримала лист від Українського інституту книги про те, що стала експерткою в раді з відбору книжкової продукції, що пропонується до закупівлі для поповнення бібліотечних фондів (оцінювання художньої та іншої (нехудожньої) літератури для дорослих)», – йдеться у повідомленні.

За словами книжкової блогерки, вона тішиться тим, що її обрали для такої місії.

«Направду знаю, що будь-які ініціативи потребують підтримки. Бачила скарги, що книги обирають лише «люди з системи», однак щороку відбувався відкритий конкурс, куди можна було податися», – зауважує блогерка.

Анна каже, що витратила цілий день на заповнення документів. Але вона багато читає та спілкується із людьми літератури, тому вирішила долучитися до ради.

«Десь там закрадалася думка: «Навіщо я це роблю». Однак, я читаю у промислових масштабах, ділюся враженнями у блогах на ютубі та інстаграмі, спілкуюся з величезною кількістю людей, які читають, орієнтуюся в літпроцесі та й так витрачаю купу часу на це. Тому точно зможу долучитися до ради з відбору книг, аби у бібліотеках були дійсно ті томики, яких чекають читачі (цьогоріч, до речі, вже бачила в Луцьку книги, які закупили в рамках цієї програми і вони чудові)», – додає Анна Єкименко-Поліщук.

Читайте також: Луцька книжкова блогерка розповіла що для неї – культура

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром