Волинські фермери та АТОвці розвиватимуть власний бізнес

10 Грудня 2017, 15:10
Вчаться робити бізнес на землі 3280
Вчаться робити бізнес на землі

Волинські АТОвці, переселенці та фермери-початківці вивчають основи аграрного бізнесу.

Навчання майбутніх аграрних бізнесменів розпочалися ще влітку у рамках проекту «Підтримка україно-польських ініціатив щодо розвитку садівництва та ягідництва у Волинській області». 

У серпні цьогоріч для навчання відібрали майже сім десятків учасників. Це і фермери-початківці, і АТОвці, що мають земельні ділянки та вчаться максимально продуктивно їх використовувати, а також переселенці.

Тренінги у рамках проекту відбулися 5-6 грудня у приміщенні Волинської обласної бібліотеки для юнацтва. Говорили про бізнес-планування та маркетинг у сільському господарстві.  Тренер та програмний директор ГО «Інститут Політико-Інформаційних Досліджень» Михайло Войтович пояснював суть бізнес-планування, розказав про ринок та формування конкурентної пропозиції, описав маркетингові стратегії та вчив керувати ризиками

Учасників розділили на групи. Спільно вони випрацьовували особисті інвестиційні профілі.  Багато уваги, зокрема, приділяли інвестиційній привабливості малих фермерських господарств, які займаються садівництвом та ягідництвом Говорили також про перспективи волинського ринку та можливу співпрацю з польськими партнерами.

В рамках проекту наразі триває розробка сайту, де презентуватимуть напрацювання учасників. 

Вчаться робити бізнес на землі
Вчаться робити бізнес на землі

Організатори – ВОГО «Фонд місцевого розвитку», благодійний фонд «Вектор соціальної ініціативи», Товариство Інтеграція Європа-Схід, Фундація Європейська Академія Самоврядування  за сприяння Генерального Консульства Республіки Польща в Луцьку та фінансування Міністерства закордонних справ РП.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром