Лучани вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні

20 Лютого 2022, 15:30
Лучани вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні 669
Лучани вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні

На Театральному майдані Луцька, а також на меморіалі «Вічної слави» зібралися майже триста волинян, щоб вшанувати пам'ять Героїв Небесної Сотні. За правопорядком стежили поліцейські.

Про це пише «Суспільне».

Вшанування восьмої річниці пам'яті Героїв Небесної Сотні розпочалось об 11:00 на Театральному майдані у Луцьку.

Священники відправили панахиду за загиблими, присутні вшанували пам'ять героїв хвилиною мовчання та покладанням квітів.

Орієнтовно на захід прийшли 300 людей, - каже заступник командира взводу 1-ої роти ТОР Ігор Воронов. З його слів, рота особливого призначення стежила за правопорядком, місце проведення заходу перевірили вибухотехніки, патрульні забезпечували безпеку руху на дорозі біля майдану.

Вшанування Героїв Небесної Сотні продовжилось на меморіальному комплексі «Вічна Слава».

Леся Тюхта – одна із тих, хто 50 днів прожила у «Жовтневому палаці» 2014 року. Вона готувала їжу для майданівців. Жінка пригадує: разом з колегами була у Києві під час перших розстрілів, 18 лютого мітингувала під стінами Верховної Ради.

«Нас почали бити у Мар'їнському парку, ми тікали через цілий Київ, поховавши свої українські прапори, щоб нас ще де-небудь по дорозі не прибили. Було дуже страшно. І коли ми прийшли на Майдан, почали видзвонювати своїх побратимів по списку, не всі відповідають, бо телефонна мережа недоступна, не знаємо чи живий, чи не живий», – каже жінка.

З її сотні ніхто не загинув, лише було багато поранених, – додає учасниця Революції Гідності. Щороку на вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні Леся Тюхта їздила у Київ, нині, – каже, – через непевну ситуацію в країні залишилась вдома та прийшла на меморіал.

Військові капелани відслужили панахиду біля пам'ятника Героям Небесної Сотні. Тут зібралися близько сотні волинян, – розповів поліцейський Юрій Сидорук.

О 12:30 люди почали розходитися з меморіалу.

Читайте також: У Луцьку відкрили виставку документів, присвячену Героям Небесної Сотні

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром