Зі скрипом та завдяки Скрипник: лучанки взяли гору у волейбольному дербі

09 Грудня 2017, 16:50
Волейболісткам «Волині-Університету» вдалося здобути 5 з 6 можливих очок у «дербі» 3308
Волейболісткам «Волині-Університету» вдалося здобути 5 з 6 можливих очок у «дербі»

Дівчата з «Волині-Університету» у двох напружених протистояннях довели свою перевагу над конкурентками у боротьбі за другу сходинку жіночої Суперліги.

Попри те, що у іграх підопічних Богуслава Галицького проти тернопільської «Галичанки» зазвичай не буває фавориток, на першу гру якимись більш спокійними вийшли саме наші дівчата. А доки гості освоювалися на доволі знайомому для них паркеті обласної ДЮСШ, лучанки якось буденно йшли до перемоги у першій партії. Навіть створені собі ж проблеми у її кінцівці (куди ж без них?) на подачі Олени Рудик та завдяки вирішальному удару Людмили Осачук вони виправили – 25:23.

Утім, якраз наша «зв’язка» та «десятка» добряче «награли» у партіях наступних. У Рудик зовсім зіпсувалися передачі, а Осачук ніяк не могла забити високі м’ячі. Суперниці ж, навпаки, налаштували блок та зуміли виграти не лише нервову кінцівку другого ігрового відрізку (25:27), а й значно приблизити себе до перемоги після перемоги у третьому (18:25).

«Запахло смаженим», однак таке відчуття було лише на трибунах. Зазвичай емоційний керманич «Волині» Богуслав Галицький зовні виглядав спокійним. І недарма – уже в четвертій партії більше на себе гру брала Марина Скрипник (забігаючи наперед, найкраща на майданчику в обох іграх), а тому 25:17 у четвертій партії плавно перейшли в упевнену гру луцьких волейболісток і у вирішальний момент гри. А тоді гра пішла і у Людмили Осачук, яка почала пробивати блок суперниць. У підсумку, шансів суперницям лучанки не залишили – 15:9.

У суботній грі дівчата також багато помилялися, однак обійшлися без великих зривів. Трохи занервував і головний тренер нашої команди, адже закрити гру в трьох партіях у «Волині-Університету» не вийшло. Утім, як не старалась досвідчена Оксана Мадзар з «Галичанки», принести гостям ще якісь турнірні очки їй не вдалося. Вирішальний «цвях» від Марини Скрипник, яка у другій грі чудово спрацювала як у атаці, так і «в тилу», підсумував закономірну «вікторію» луцьких дівчат – 3:1 (25:15, 25:22, 23:25, 25:17).

Дві перемоги у принциповій західноукраїнській дуелі значно закріпили турнірне становище «Волині-Університету» у Суперлізі. Відтепер Тернопіль відстає у таблиці на п’ять залікових пунктів. А уже за два тижні – важкий виїзд до Запоріжжя, де підопічні Галицького зіграють проти тамтешньої «Орбіти».   

1
Таблиця жіночої Суперліги після шести турів
Таблиця жіночої Суперліги після шести турів

 

Дмитро КУЗНЕЦОВ

 

Дмитро КУЗНЕЦОВ

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром