«Тайм-аут на районі». Епізод третій

08 Грудня 2017, 14:21
Віталій Кварцяний вдруге став головою Федерації футболу Волині 3304
Віталій Кварцяний вдруге став головою Федерації футболу Волині

Волейбольна упевненість, баскетбольна розслабленість, футзальне безумство, дитяча хоробрість та виборча передбачуваність – перші дні зими були по-справжньому насичені спортивними подіями.

Тиждень тому в телефонному коментарі Віталій Кварцяний коментував «рухи» навколо кадрових змін у луцькій «Волині». Тоді він казав, що для нього на першому місцівибори голови обласної Федерації футболу. Якраз у першому зимовому «Тайм-ауті» ці вибори й стали найбільш свіжою порцією вражень. А їх – веселих, довгих та у підсумку передбачуваних – у Палаці культури вистачало. Про дебютний «похід» автора цих рядків на дійство під назвою «Вибори у Федерацію футболу Волині» читайте у свіженькому сьогоднішньому матеріалі.

Читайте також: «Тайм-аут на районі». Епізод другий

А доки функціонери вирішували питання на зустрічах, конференціях та «закуліссі», дівчата з «Волині-Університету» ще минулими вихідними повернули собі одноосібну другу сходинку турнірної таблиці жіночої Суперліги. Підопічні Богуслава Галицького уже готові відіграти надважливі поєдинки проти «Галичанки» - головного конкурента у битві за «срібло» регулярного чемпіонату. У всякому разі, домашній зал ОДЮСШ протягом тижня не втратив статусу фортеці: це довели молодші вихованки волинського волейболу, які виграли усі п’ять ігор другого етапу «Дитячої ліги», який 4-6 грудня відбувся у Луцьку.

Такий почин наших дівчат мали б підтримати гравці «Старого Луцька». Та якщо у суботній грі виграна перша чверть, а також лідерські якості Дмитра Швагринського та Андрія Литвиненка зіграли визначальну роль, то другу половину наступного матчу проти «Вінницьких Зубрів» підопічні Володимира Журжія провалили. За таку тимчасову розслабленість гості з екс-лучанами Юрієм Шкондею та Володимиром Фурманом у складі не пробачили, тож напередодні битв проти «Коростеня» та «Житомира» маємо другу поразку в чемпіонаті Першої ліги.

Готовий завестися на повну й двигун першості області з футзалу. Розминка у вигляді кубкових поєдинків однозначно вдалася – навіть попри пригоди чинних чемпіонів Волині з «Надії», які не доїхали на ігри через аварію. Що ж, і у команди з Локачинського району буде можливість виправити ситуацію вже цими вихідними, коли відбудеться перший тур змагань в усіх семи дивізіонах. Можна не сумніватися – любителям футзалу буде на що подивитися протягом цих днів.

Крім того, у Вищій лізі «рубаються» й представниці жіночого футзалу з луцького «Легіону». Поки що на новому для себе рівні дівчата ніяк не можуть здобути перемогу над кимось із суперників. Однак, результати останніх поєдинків навіюють лише на оптимізм.

Ну а завершити хотілося б «мімімішним», як нині кажуть люди, заходом, який провів наш молодий баскетболіст Максим Дейна для вихованців баскетбольної групи Луцької КДЮСШ №1. Повірте, коли маленькі хлопчаки по 10 років сміливо стрибають ставити блок двометровому велетню з «Черкаських мавп», а їх товариші з рук учасника чемпіонатів світу та Європи зі стрітболу отримують подарунки – це варте того, аби провести вечір у такій «релаксовій» компанії.

Ігрові види спорту не залишать байдужими лучан та волинян і цього тижня. Можна не сумніватися, що якась післямова виборів голови ФФВ також буде, враховуючи те, що недопущений до них кандидат планує оскаржити результати. А тому, якими цікавинками нас нагодують наступні сім днів – дізнаємося уже під час іншого «Тайм-ауту».

 

Дмитро КУЗНЕЦОВ  

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром