Братів Кононовичів не поновлять на аспірантуру СНУ

22 Січня 2016, 16:02
2123 Джерело: volynpost.com

Михайла та Олександра Кононовичів, яких рік тому відрахували з аспірантури СНУ через антиукраїнську діяльність, не поновлять у закладі.

Про це стало відомо 22 січня під час розгляду апеляційної скарги Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, йдеться на сторінці «Народного контролю» у Facebook.

На суд брати Кононовичі не з’явилися. Прийшли на розгляд скарги активісти «Національного Альянсу», ЦК «Азову» та «Народного контролю».

Представник юридичного відділу СНУ Тетяна Качан зазначила, що Кононовичі порушили моральні та етичні норми поведінки, зазначені в статуті закладу, через поїздку в так звані ЛНР та ДНР та антиукраїнськими висловлюваннями під час прес-конференції. Дивіться відео поїздки ТУТ

«У нас студентський рух активно займається волонтерством. Багато студентів та їхніх батьків є учасниками АТО. На жаль, є й загиблі. Тому такі заяви обурили університетську спільноту. Тим більше, аспіранти займаються навчально-виховною діяльністю», ‒ розповіла юрист вишу.

Головуючий суддя процитував розшифроване відео прес-конференції: «Саме Америка зробила державний переворот у лютому, привела київську владу і саме Америка спонсорує фашизм в Україні. Я заявляю, це не війна, це бойня – не може йти війна влади зі своїм народом».

«Як ви вважаєте, студенти, які навчаються у державному закладі, отримують державну допомогу з навчанням, поїхали до осіб, які проводять військові дії проти держави Україна, роблять таку заяву, порушили морально-етичні норми?», ‒ звернувся суддя до адвоката комсомольців Людмили Лебідь.

Натомість вона відповіла, що це оціночні судження та особиста думка її підзахисних, яка не може бути підставою для відрахування.

Відтак, судді Апеляційного суду Волинської області повністю задовольнили апеляційну скаргу Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки, у позові комуністів Кононовичів – відмовили повністю.





Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром