Розширення виробництва «Тигреса» обурило місцевих жителів

22 Січня 2016, 12:21
8443

Корпорація «Тигрес» хоче розширити виробництво пластмасових іграшок у селі Липини Луцького району. Керівництво говорить, що це приноситиме у бюджет села щомісяця по мільйону гривень лише за рахунок сплати податку на доходи фізичних осіб (ПДФО), проте жителі проти розширення, адже вважають підприємство шкідливим для здоров'я.

Про якість волинських іграшок та користь, яку може отримати село від збільшення виробництва розповіла співвласник корпорації «Тигрес» Ірина Дубчук у програмі «По обіді» на радіостанції «СіД FM».

Зокрема Ірина Дубчук зазначила, що виробництвом іграшок компанія займається вже 12 років. Починали виробництво з м’яких іграшок, проте уже чотири роки реалізовують і пластмасові.

Мови про шкідливість, на думку співвласниці, і бути не може, адже пластмасові іграшки роблять з перевірених матеріалів, а барвники використовують харчові.

«Ми говоримо про виготовлення іграшок,  де кінцевий споживач – наші діти. У виробництві іграшок використовуємо тільки екологічно чисті матеріали. Наша іграшка може використовуватися і застосовуватися у мікрохвильовій печі, для годування немовлят можна брати наші ложечки та нашу посудку. Формальдегіди не виділяються навіть при нагріванні, а у такому побуті, як вулиця та кімната, то не може бути й мови про шкідливість іграшки»,  – зауважила Ірина Дубчук.

За словами співвласниці «Тигресу», шкідливість виробництва для працівників підприємства є також надуманою, адже дослідження показали, що вони можуть працювати навіть без масок, оскільки жодної загрози для здоров’я немає.

«Ми створили найкращі умови для наших працівників. У нас вони працюють без масок, бо на це немає необхідності і про це наголошували всі державні органи, які проводили свої перевірки на території виробництва»,  – зауважила співвласниця.

Зараз завдяки корпорації «Тигрес» створено 600 робочих місць, а після реконструкції пластмасового виробничого корпусу планують створити ще стільки ж.

Сьогодні з пластмасового виробництва сплачують 170 тисяч гривень ПДФО, а після добудови сума має зрости до одного мільйона гривень в місяць. Таким чином сільський бюджет щорічно отримуватиме близько 12 мільйонів гривень. Середня зарплата на виробництві наразі 5,5 тисяч гривень.

Ірина Дубчук також розповіла, що з 2012 року компанія веде активну експортну діяльність у сорока країнах Європи через польського дистриб’ютора.  А власними силами експортує іграшки на країни СНГ, Далекого та Близького Сходу. А згодом у компанії планують здійснювати експорт на Південо та Півніноамериканський ринок.

Проте жителі села проти розширення виробництва пластмасових іграшок, бо вважають, що це шкодить їх здоров’ю.

З метою знайти спільну мову у Липинах у четвер, 21 січня, організували громадські слухання, у яких взяли участь представники місцевої громади та дирекція «Тигресу» – повідомляє Волинське Агентство Розслідувань.

Така перспектива не подобається жителям Липин – люди наполягають, що чують сморід паленої пластмаси, тож вони категорично проти побудови ще одного цеху. Селяни пригадують й інші «огріхи», – мовляв, розміри санітарної зони не дотримані та не проведено її озеленення.

«Село не хоче більшого виробництва», – наполягають жителі, яких на зустріч прийшло кілька сотень.

Люди кажуть, що висновки експертиз, можливо, проводили, коли завод не працював, бо навіть не спеціаліст відчуває запах.

«Якби не було проблеми запаху, то сьогодні тут би не було стільки людей», – зазначив голова Луцкої райдержадміністрації Ігор Ярмольський. Тому необхідно знайти консенсус та врахувати думку місцевих жителів.

У підсумку за майже двогодинне обговорення не вдалося дійти до спільного знаменника. Тож на зборах вирішили створити комісію, до якої увійшли представники громадськості та депутати сільської ради. Питання про можливість фінансування розглянуть також на сесії сільської ради.

1

1

1

1

 

Коментарі
22 Січня 2016, 16:11
це рак та інше
04 Лютого 2017, 12:51
Так люди проти. Здоровя понад-усе.
08 Лютого 2017, 21:17
проти голова сільської ради і його прихвостні бо їм незаплатили ! як землю всю продати хрін кому то громаду нескликали !! як ставок єдиний в селі Єремєєву продали також нікого непитали !!! все просто в грошах яких недали голові ! ось він і громаду зібрав !!
09 Лютого 2017, 12:56
Дуже багато різних домішок потрапляють у атмосферу,це- гази,пил,сірка,<br/>свинець,формальдегід,кислота оцтова та інші речовини небезпечні для організму людини.Вони несприятливо впливають на круговороти багатьох компонентів Землі.Загрязняючі та отруйні речовини переносяться на великі відстані,попадають з опадами на грунт,поверхневі підземні води,отруюють довкілля,негативно позначаються на рослинності.Вплив цих речовин на організм викликає рак і інші пухлини та різні захворювання.Тому населені місця повинні бути віддалені від виробництва понад 3-5 км.Щоб отримати достовірну інформацію необхідний безперервний автоматичний контроль над змістом повітря робочої зони на території підприємства.І тут можна розцінювати реальну загрозу здоров’ю не тільки для працівників на даному підприємстві,а й для мешканців всього села.
09 Лютого 2017, 22:41
Звертаюсь до село!!!!<br/>ти (село) і в Африці село.до чого тут ставок ,земля!!!!!!!чи тобі хтось заборонив купатися в ставку!!!!!(хіба тільки якщо ти інфекційний) чи тобі землі не дали як положено?!<br/>&quot;&quot;Гроші гроші гроші Глові не дали&quot;&quot; ти про що!!!!! Гусак що громаду збирав бо тигрес стоянку хоче зробити для фур поряд'!!!!!!!!?!?!?! Чи завод новий для лиття ПЛАСТМАСИ!!!! Думай башкой а не жопуй!!!! Ти не &quot;село&quot; а ПЛУГ!!! Не засмічуй ефір
10 Лютого 2017, 16:57
Ігор дуже вірно , підтримую
10 Лютого 2017, 17:03
Ігор Молодець! підтримую також.Це пишуть не ті хто проживають в нашому селі ,а кури з тигреса,які квокчуть не по темі.
10 Лютого 2017, 18:06
Ця фабрика шкідлива для здоровя була з самого початку . Працівникі хворіли на різні захворюванн але це ніхто не хоче розголошувати . Як у Польщі то така фабрика знаходиться за межами населеного пункту .Там дотримуються норм а ви Українці травіться.
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром