ЗаБРЕНДувати «будівельників»: Луцьк готується до першості області з футзалу

06 Грудня 2017, 13:36
Чемпіонат Волині з футзалу розпочнеться уже цими вихідними 3870
Чемпіонат Волині з футзалу розпочнеться уже цими вихідними

П’ятдесят п’ять колективів та сім ліг готові до початку видовищного марафону під назвою «чемпіонат Волині», який протягом чотирьох місяців захоплюватиме дух уболівальників цікавими протистояннями. 

Уже 9 грудня на майданчиках спорткомплексу «Арена Спорт» відбудуться перші поєдинки обласних змагань. А суперлігову програму відкриватиме битва двох луцьких антиподів – футзального «Бренда» та футбольного «ЛСТМ». Півтора тижні тому в рамках кваліфікаційного етапу багато в чому зусиллями «мастодонта» «будівельників» Тараса Кабанова гору взяли саме останні. Тож в учасників Елітного фіналу Аматорської футзальної ліги України є своєрідне відчуття реваншу, яке вони прагнутимуть втілити у результат.

Таке ж відчуття повинні мати й гравці МФК «Хорів», які в останньому матчі кваліфікації «доекспериментувалися» з луцьким «Волиньагротехом» до поразки. Щоправда, та гра уже не мала особливого турнірного значення, а от яку мету переслідують обидва колективи у чемпіонаті, покажуть вже перші тури обласної першості.

Чинні аматорські чемпіони Волині та України з «Надії» після аварії не доїхали на поєдинок Кубка, однак на гру проти представників «нового покоління» з «Камазу-Агро» повинні бути готові. Ба більше, протягом вихідних команда з Локачинського району хоче зіграти ще й той самий матч проти «Бренда», у якому визначиться останній учасник чвертьфіналу Кубка Волині. А єдиний не луцький поєдинок першого туру змагань відбудеться у залізничному центрі області, де місцевий «Ковель-Волинь» прийматиме «Торпедо».

Читайте також: Без «Надії», але з «Хоровом»: огляд кубкового футзального уік-енду в Луцьку

У Вищій лізі після зняття з турніру «Вотрансу» кожного туру відбуватиметься по три гри. Тож доки гравці горохівського «Агропродукту» відпочиватимуть, їхні земляки з «Куражу» спробують ще раз за два тижні обіграти луцьке «Динамо». Те ж саме намагатиметься зробити й млинівська «Вілія», яка суперників по першому туру – «Колос» - у останньому матчі кваліфайну розгромила з рахунком 6:1. А от «Мідас» та «Екоресурси», якщо автора не підводить пам’ять, у рамках чемпіонатів Волині між собою зустрінуться уперше.

Першолігові «Ласка-ДжеРост» та «Юність» після впевнених перемог у Кубку АМФВ зійдуться між собою. До слова, і ці опоненти уже «бачилися» у кваліфікації, і тоді сильнішим був боратинський колектив Олександра Антонюка. Так само «Neris-Авангард» у битві луцьких команд спробує реваншуватися за поразку на відбірковому етапі «Вікторії». Сенсаційний «Фіміам» протистоятиме серйозним суперникам з «ТТІ Шахтаря», і не менш цікавим буде протистояння «Агромата» та «Олики».

Читайте також: «Тайм-аут на районі». Епізод другий

У Другій лізі одразу з початку чемпіонату ніякі кваліфікаційні протистояння не повторяться. Утім, самі ігри від цього видовищності не втратять. «Волинські хорвати» з Мар’янівки спробують продовжити кубкову феєрію в поєдинку проти «Олімпа», а «Стелла» успіх останніх вихідних спробує продовжити у матчі проти «Модерн-Експо». Не менш інтригуючими будуть і протистояння між «Олімпією» та «Теремно хлібом», а також гра «Топільного» та «Сахарадо».

«Респект» «Привату» (звучить!) – матч із приблизно таким девізом відкриватиме суботню ігрову програму і одразу буде дуже цікавим, адже обидві команди з великим запасом пройшли кваліфікацію до Третьої ліги. «Бережанка» уже приєдналася до «Рятівника» у п’ятий за силою дивізіону чемпіонату області, «Радивилівмолоко» перевірятиме на міцність суперників з «Joma-Луцьк», а «Акцент» зустрінеться з «KroshuStarsLutsk».

Переможці Шостої ліги минулого сезону – «West Side» – будуть намагатися грати так само успішно у Четвертій лізі. А першим суперником буде «ПІК-БУД», який зібрав наддосвідчений склад з тренерським «бомондом» у особах Альберта Шахова, Андрія Петрова та інших. «Ласка-2» гратиме проти «Луцьктепла», прилуцький «Шігірюм» екзаменуватиме молодь «Горохів-Юніора», а воїни з «Волинь-АТО» гратимуть проти цуманського «Атлетіка».

На дальньому майданчику протягом вихідних будуть не менш цікаві «заруби» П’ятої ліги. Крім цього, у самому розпалі дитячі чемпіонати області у чотирьох вікових категоріях та ветеранська першість, у якій відбудеться третій тур. Тож – від малого до великого – любителі футзалу протягом майбутнього уік-енду знайдуть «свій» турнір для вгамування голоду до справжніх спортивних емоцій. 

 

Дмитро КУЗНЕЦОВ

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром