У Луцькому училищі рятувальники провели урок цивільного захисту

09 Лютого 2022, 17:00
В Луцькому училищі провели урок цивільного захисту 578
В Луцькому училищі провели урок цивільного захисту

Рятувальники провели урок цивільного захисту для учнів Луцького вищого професійного училища будівництва та архітектури

Про це пише Суспільне.

На уроці розповіли, як надавати першу медичну допомогу, що має входити до валізи безпеки та як евакуйовуватися у випадку надзвичайної ситуації.

За словами речника головного управління Держслужби із надзвичайних ситуацій в області Володимира Нестерова, урок відвідали 30 учнів.

На початку уроку учням показали, як правильно надавати першу медичну допомогу травмованим. За бажанням, усі охочі могли потренуватися на спеціальному манекені.

Співробітник обласного управління Держслужби із надзвичайних ситуацій Володимир Портусь розповів про те, що має входити до валізи безпеки. Рятувальник каже: при надзвичайній ситуації туди мають увійти речі першої потреби – харчі, вода, документи, готівка, змінний одяг та ліки. Ті, що можна відразу взяти з собою

«Елементарні речі, як копії документів, якісь консерви, субпродукти, каші. Таке повинно бути, можна скласти у валізу і поставити в якомусь місці при виході з квартири, кімнати. Тому що є такі випадки, що може навіть не бути часу думати, що з собою брати», – розповів учням Володимир Портусь.

Після лекції учням показали, як потрібно евакуйовуватись із приміщення. Зокрема показали укриття, що знаходиться у підвалі приміщення.

«В училищі навчаються 860 студентів, персоналу – півтори сотні, для евакуації тут є два укриття», – каже викладач предмету «Захист України» Геннадій Пшонюк.

Читайте також: У Луцьку поменшало охочих вакцинуватись

 

 
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром