Шестеро людей з синдромом Дауна отримали тимчасову роботу

05 Грудня 2017, 14:44
Молодь з синдромом Дауна отримала тимчасову роботу 5554
Молодь з синдромом Дауна отримала тимчасову роботу

Лучани з синдромом Дауна спробували себе у певній професії у рамах участі в проекті «Діти сонця. Один день на роботі». Шість учасників, шість роботодавців та як результат – шість відеоісторій про досвід роботи особливих дітей – такі показники проекту презентували у вівторок, 5 грудня.

Проект розпочався ще навесні, і тривав більше, ніж півроку.

Результатом проекту стали шість відеоісторій на Громадскому.Волинь
Результатом проекту стали шість відеоісторій на Громадскому.Волинь

Ідея показати, що люди з синдромом також можуть працювати, виникла у волонтера Олега Редька. Реалізувати її взялися журналісти інтернет-телебачення Громадське.Волинь. Разом із ГО «Даун синдром» вони шукали роботодавців, які би дали можливість молоді спробувати себе у певній професії. Тимчасову роботу отримали мешканці Луцька та наближених сіл: Яна Авраменко, Валентин Новосад, Тетяна Стрекіца, Андрій Мельник, Богдан Кравчук та Наталка Барташук. Учасники працювали у дизайн-студії, у кав’ярні, допомагали пекти печиво, робили іграшки, стажувалися у бібліотеці та навіть проводили історичні екскурсії для лучан.

На фінальній презентації результатів стажування обговорили перспективи працевлаштування людей з інвалідністю у нашому місті. За спостереженнями журналістки Оксани Петрук, для того, аби молодь з синдромом Дауна могла працювати, їм потрібен спеціальний супровід, а також лояльність роботодавців. Важливо також, аби батьки не надто опікали таких дітей, а натомість давали їм можливість спробувати власні сили у певній справі.

Організаторка проекту, журналіст Оксана Петрук
Організаторка проекту, журналіст Оксана Петрук

Батьки учасників проекту сподіваються, що в майбутньому їхні діти таки отримають омріяну роботу і зможуть бути інтегрованими у суспільство. 

 

Людмила РОСПОПА

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром