Завокзальний ринок: підприємці протестують проти підвищення орендної плати

21 Січня 2016, 15:39
4833

Зібрали понад 250 підписів проти підвищення орендної плати із 60 до 70 гривень на місяць за квадратний метр.

Про це підприємці розповіли у четвер, 21 січня, Волинському агентству розслідувань.  

Найактивніше проти цього протестують «базарники» із третього ряду так званої «клітки». Як розповідає один із них ‒ Олександр Онищук, поки немає рішення міської ради про підвищення ставки орендної плати за землю на ринку для спілки. До того ж ніхто не показував підприємцям конкретні розрахунки, де вказано, що облспоживспілка може збанкрутувати без підвищення ставки орендної плати.

Як пишуть «базарники» у своєму зверненні до «Народного контролю», «підприємці Завокзального ринку категорично проти підняття орендної плати в зв’язку із падінням купівельної спроможності населення і зменшенням доходів підприємців».

Нагадаємо, адвокат та екс-депутат Андрій Осіпов стверджує, що облспоживспілка платить міській раді 3,6 гривні за один квадратний метр площі Завокзального ринку. Натомість із підприємців за таку оренду планує брати 70 гривень за «квадрат». Зрозуміло, що спілка здає в суборенду далеко не всю площу ринку. Проте навіть якщо підприємці платять за 25% площі, яку спілка орендує в міської ради, різниця для облспожвиспілки надзвичайно вигідна.

Нині площа Завокзального ринку – близько 6 гектарів, а на ньому торгують близько 800 підприємців. Частина із них вже підписують додаткові угоди із спілкою про підвищення орендної плати. Проте на початку 2015-го підприємців вже «взули». Тоді частина із них підписали додаткові угоди, в яких орендну плату підвищували відповідно до ставки інфляції, оприлюдненої Кабміном. Тепер підприємці з ініціативної групи не готові за свій рахунок збільшувати прибутки облспоживспілки, стверджують вони.

Нагадаємо, вже неодноразово депутати міськради просувають ідею розірвання договору із облспоживспілкою та створення комунального ринку на Завокзальному. Мовляв, тоді підприємці зможуть платити напряму міськраді, а не посереднику, тому зростуть доходи бюджету та зменшиться навантаження на «базарників».

У 2013 та 2014 роках міська рада пробувала розривати договір із спілкою, проте через суд вдалося добитися його продовжити. До того ж перший заступник міського голови Тарас Яковлев поки не бачить аргументів на користь того, що комунальний ринок буде більш вигідною формою роботи.




 

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментарі
22 Січня 2016, 01:51
РАБИ...
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром