У Луцьку Олександр Волощук презентував книгу про «Парагвайське щастя»

04 Лютого 2022, 12:55
Олександр Волощук 432
Олександр Волощук

Олександр Волощук презентував свою книгу «Парагвайське щастя» у Волинському краєзнавчому музеї.

Про це пише Суспільне.

У своїй книзі автор описав життя переселенців з Волині, які у 1937 виїхали у Парагвай.

Автор книги протягом 20-ти років подорожує світом та спілкується з українською діаспорою. За цей час, — говорить чоловік, — відвідав 60 країн і написав 11 книг. Торік працював над історичним романом "Парагвайське щастя".

В основу книги лягли його дослідження, які він зробив піч час мандрівки Південною Америкою. Два місяці Олександр Волощук жив в Парагваї та вивчав історії життя української діаспори.

Чоловік каже: переважна більшість нащадків українців у Парагваї – це люди, які мають волинське коріння. Тому що переселення до Парагваю відбувалось саме з Волині, яка тоді була під Польщею 36-39-ті роки.

У підготовці матеріалів письменнику допомагала головна зберігачка фондів Волинського краєзнавчого музею Ольга Корецька

«В нас є цілий комплекс фотодокументальних письмових джерел про еміграцію 30-х років. І пізніше вже повернення до Радянського Союзу у 50-ті роки. Я вважаю, що ми змогли допомогти», — каже музейниця.

На презентацію книги прийшов знайомий автора – 78-річний лучанин Степан Троцюк. Його родина, — каже чоловік, — також виїжджала до Парагваю у 38-му році. Повернулися, коли йому було 12. Говорить: у Парагваї з його родини ніхто не залишився.

Історичний роман ««Парагвайське щастя »вийшов накладом 400 примірників, один із них автор подарував обласному краєзнавчому музею.

Читайте також: У Луцьку бібліотекарок навчали цифрового менеджменту

 

 
Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром