Лучанам показали бібліотеку Юрія Покальчука

21 Січня 2016, 13:09
1784 Джерело: day.kiev.ua

Після смерті письменника його донька Оксана передала 2 171 примірників книг та понад 1 600 періодичних видань із особистої бібліотеки.

В обласній науковій бібліотеці відбулася літературна година «Юрко Покальчук: Якщо десь буде останній письменник, який пише українською, так це буду я…», пише День.

Під час літературної години присутнім представили виставку книг. Виявляється, це лише третя частина з колекції Юрія Покальчука.

Відомий митець колекціонував книги, які потрапляли до України різними шляхами.

«Коли ці книги з’явилися? Яким чином вони у нього опинились? Чи це були просто дарунки діаспори? Якби у часи Радянського Союзу тут опинилися третина тих книг, які ми бачимо, то Покальчук отримав би за них термін. Контрабанда. Тільки так можна було в СРСР привезти сподобані книги. Юрія Покальчука, як відомо, не обшукували на кордоні», – дивується бібліотеці Покальчука кандидат історичних наук Олена Огнєва.  

Нагадаємо, рік тому брат Юрія Покальчука, відомий громадський діяч Олег Покальчук надав громадській організації «Озерний вітер» у довгострокову оренду сімейну садибу для створення креативного простору для дітей бійців АТО та дітей-переселенців.

До слова, саме Юрій та Олег Покальчуки у 1989 році сприяли перевезенню праху Василя Стуса, Олекси Тихого та Юрія Литвина та їх перепохованню в Києві на Байковому кладовищі.

Нагадаємо, уже кілька місяців у Луцьку діє новий осередок творчості «Озерний вітер», де дітей безплатно навчають мистецьких знань та вмінь.




Фото Олени Литвинової

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром