У Луцьку з'явиться ще одна «варта»

04 Грудня 2017, 09:04
«Сусідська варта» 2675
«Сусідська варта»

Мешканців обласного центру хочуть об'єднати для профілактики перавопорушень.

Про це повідомила у соцмережі прес-служба патрульної поліції.

У неділю, 3 грудня, у Луцьку предстаники організації IREX і Канадської поліцейської місії провели перший тренінг проекту «Сусідська варта». На занятті зустрілись патрульні поліцейські, дільничні інспектори та голови ОСББ. Зазначимо, наше місто стало п'ятим в Україні, де запустили цей проект для допомоги правоохоронцям.

Учасники тренінгу обмінювались досвідом, планували, яким чином можна покращити взаємодію громади з поліцією і  планували, що кожен має зробити на своєму рівні.

Зокрема, правоохоронці зауважили, що серед лучан часто зустрічаються «хатазкрайченки», які переконані, що профілактика правопорушень – це справа виключно силовиків.

Саме тому у місті вирішили створити «Сусідську варту» – добровільне об'єднання мешканців певної теритоії, яке візьме на себе превентивні функції і займеться безпекою району. Головною ідеєю проекту є більш тісна співпраця громадян з правоохоронцями і розвиток взаємної довіри.

Канадцькі тренери переконані, що, певним чином облаштувавши територію (камери відеонагляду, освітлення території), можна попередити більшість злочинів. Тож благоустрій має стати однією з головних цілей «Сусідської варти».

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром