Луцькі активісти влаштували у Краматорську соціальний експеримент

21 Січня 2016, 11:01
1890

Четверо молодих лучан їздили навчати «активних» жителів Слов’янська та Краматорська написанню проектних заявок, ведення безконфліктного діалогу та роботі в команді над проектами соціальної дії.

З 15 до 17 січня у 30-ти містах України проходив Всеукраїнський Марафон активних громадян у рамках однойменної програми Британської Ради в Україні «Активні Громадяни» (Active Citizens).

«Мета марафону: дати поштовх новій хвилі проектів соціальної дії, активізувати діалог між різними регіонами України, надати сприяння сходу України шляхом залучення партнерських організацій з найактивніших регіонів, таких як Волинь. Також охоплення нових аудиторій, робота з місцевими активістами міст та з сільської місцевості», – каже менеджер проекту Віталій Тихонович.

Під час триденної поїздки лучани повністю зруйнували усі стереотипи стосовно жителів Східної України.

«Радий, що молодь Краматорська мегаактивна і їхні настрої  проукраїнські. Під час нашого перебування у Краматорську у вільний від тренінгів час ми з Оксаною Баглай  знімали соціальний експеримент, який також влаштовували і в Луцьку»,  – розповідає Андрій Мошковський.

Мета експерименту – вияснити, скільки людей зверне увагу на людину, якій стало зле.

«Попри епідемію грипу у їхньому місті, люди підходили, пропонували допомогу, намагались викликати «швидку», бігали в магазин по воду і в аптеки по ліки. Стереотип про байдужість зруйнований остаточно, я переконався на власному досвіді», – каже активіст.

Він дякує усім, хто організував цей марафон. Оскільки програми Британської Ради для громадян України різної вікової категорії дає поштовх для самих учасників, руйнує стереотипи та об’єднує.

Ірина Полєтуха та Марія Салаган також побували в Слов’янську.

«Можливість познайомитись з молоддю Слов'янська була для мене черговим викликом програми Британської Ради. Робота з активістами допомогла позбутися ряду стереотипів щодо мовних, культурних аспектів життя вДонецькій області. Бачення соціальних проблем та ідеї проектів цілком актуальні в наших учасників», – ділиться своїми враженнями від поїздки Ірина.













 

Фото надали активісти

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром