«Фаворитки» – не проблема: луцькі дівчата упевнено перемагають у волейбольній Суперлізі

02 Грудня 2017, 15:32
Команда «Волині-Університету» після перемоги над «Фаворитом» 5005
Команда «Волині-Університету» після перемоги над «Фаворитом»

У матчі проти столичних суперниць волейболістки «Волині-Університету» довели свою беззаперечну перевагу двома розгромними «вікторіями».

Власне, й під час анонсу гри ми згадували, що «Фаворит» цього сезону не виправдовує гучну назву відповідним статусом – усі свої попередні ігри киянки програли. Утім, простору для розслабленості Богуслав Галицький своїм підопічним у цьому поєдинку не залишив: з першої ж партії п’ятничного матчу волинянки почали доводити, хто насправді фаворит поєдинку. А зважаючи на те, що опонентки приїхали на гру ушістьох, без жодної заміни, луцькі волейболістки просто не мали права розчарувати публіку, яка зібралась на трибунах Волинської обласної ДЮСШ.

Розчарування одних після програної партії та радість інших після виграної - така картина за дві гри повторювалась ще п'ять разів
Розчарування одних після програної партії та радість інших після виграної - така картина за дві гри повторювалась ще п'ять разів

 

Вже у першому матчі «Волинь-Університет» добряче «розім’ялась» над суперницями. Лише у останній партії наші дівчата випустили «фавориток» з десяти очок, а сама гра завершилась бездоганним успіхом лучанок – 3:0 (25:10, 25:6, 25:14).

Читайте також: «Тайм-аут на районі». Епізод другий

Вдала атака однієї з молодих надій «Волині» - Яни Шевелі
Вдала атака однієї з молодих надій «Волині» - Яни Шевелі

 

Таку ж перевагу над опонентками мали наші волейболістки і у другій грі. Суперниці часто помилялися у простих ситуаціях, а більш досвідчені на такому рівні дівчата з «Волині-Університету» з «інстинктом убивці» хоронили будь-яку інтригу у протистоянні. Єдиним та логічним запитанням багатьох уболівальників було «чому тренер не випускає запасних». Що ж, більш-менш ширшу ротацію керманич лучанок провів лише за два очки до перемоги у третій партії. А те, що майже протягом усієї гри на майданчику була основна «шістка» «Волині» (за винятком Любові Ужви, яка домотала дівчатам підтримкою з сектору для резерву) – скоріш за все, показник серйозного ставлення тренерського штабу й до аутсайдерів жіночої Суперліги.

Слід згадати, що свій час на майданчику отримали й переможниці останніх змагань EEVZA-2017, де збірна України віком до 17 років під керівництвом Галицького здобула впевнену перемогу. Вікторія Даньчак, Яна Шевеля, Анна Артишук та Наталія Ксендзук отримали достатньо ігрового часу, аби показати, що готові й до «дорослих» успіхів. Ну а сама гра знову-таки завершилась бездоганним результатом – 3:0 (25:9, 25:7, 25:11).

Радість луцьких волейболісток після підсумкової «вікторії» у черговому турі Суперліги
Радість луцьких волейболісток після підсумкової «вікторії» у черговому турі Суперліги

 

Якщо матчі проти «Фаворита» через різницю у складі команд важко вважати мірилом цьогорічних перспектив «Волині-Університету», то вже 8-9 грудня наші дівчата у домашньому поєдинку зіграють своєрідне «дербі» проти тернопільської «Галичанки». Поки що саме лучанки знову вийшли на чисту другу сходинку у таблиці Суперліги, адже майбутні суперниці поступилися у одній з ігор вінницькому «Білозгару». А вболівальникам залишається сподіватися, що такої «милості» для принципових суперниць наші волейболістки не проявлять.

 

Дмитро КУЗНЕЦОВ

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром