Луцьк, 6 липня: трагічна смерть лучанина і ПУМ без пандусів

06 Липня 2015, 22:40
4780

Шостий день липня Луцьк зустрів приспущеними прапорами і трауром у зв'язку зі смертю військового. 

ПУМ поза благоустроєм - У Луцьку проживає майже півтисячі дітей-інвалідів, більшість з яких займається в гуртках Палацу учнівської молоді. Батьки діток з особливими потребами часто зверталися до прокуратури міста зі скаргами на відсутність пандусу біля корпусів ПУМу. Прокуратура міста скерувала запит до Луцькради з питаннями, чи передбачене на цей бюджетний рік зведення пандусів біля цього закладу.

Через кілька днів після того, як прокуратура направила позов до суду, відбулася робоча нарада за участі міського голови Миколи Романюка, представників гензабудовника Управління капітального будівництва міськради, генпідряника «Луцьксантехмонтаж №536 та директора Палацу Степана Сидорука. Результат – представник Управління освіти Луцької міської ради надала документи, в яких зазначено, що генпідрядник повинен буде встановити пандус до 1 жовтня 2015 року.

«Унсовці» відкрили карти - розповіли, що намет, який займався антирейтингом місцевих депутатів, вони встановили на Театральному, щоб зібрати кошти для родин одноплемінників, які воювали на сході. Сергій Сивий, який особисто брав участь у війнах в Придністров’ї, Грузії та Чечні в складі підрозділів УНСО, а вже у 2014 році воював у батальйоні «Айдар» та був важко поранений під Хрящуватим, вже передав шести сім’ям по 10 тисяч гривень. Нині збирають кошти на пам’ятники загиблим. Натомість список анти рейтингових депутатів активісти УНСО оголосять після аналітичного заключення київських соціологів.

Вікторія Романчук - дівчинка, яка в лютому травмувалась внаслідок стрибка, почувається краще, однак очікує на ще одну операцію. Про це Район. Луцьк розповіла мама Вікторії.

Трагічно загинув лучанин-військовий - Вадим Саверський був мобілізований до лав Збройних сил України у травні 2014 року. Служив у 51-й та 14-й окремих механізованих бригадах. Пройшов Ілловайськ, бої за Савур-Могилу, Мар'янку та інші гарячі точки. Лікування й реабілітація не зарадили контузії – на алеї почесних поховань у Гаразджі поховали 25-річного бійця, якого ще недавно ледь не зробили дезертиром через бюрократичну тяганину.

Співчуття рідним загиблого висловили класний керівник Вадима Саверського, вчитель НВК № 26 Людмила Волох, бойовий побратим Олег Фесевич. Валентин Савош, який вів фізику у Вадима з 7 по 9 клас пригадує хлопця чуйним і енергійним.

Допитливий, бував непосидючий невгамовно, а іноді навпаки щось розмірковував і погляд мав зовсім недитячий. Я ще тоді казав йому – чому дивишся, як вовченя? А ріс він мужнім вовком, я пишався його спортивною підготовкою і людяністю до оточення.

У Вадима Саверського залишилась наречена і маса, на жаль, нездійсненних планів. Війна забирає найкращих, не питаючи. І прикро, коли для містян це входить у холодну звичку, а працівники маршрутних таксі дозволяють легковажній музиці гучно лунати з динаміків у такий день, як цей.

Огляд дня, що минає, підготувала Ярослава БЛИСКАВИЦЯ

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром