Закрили справу лучанина, який купив фальшиві «права» і поскаржився на це поліції

28 Січня 2022, 11:12
Посвідчення водія. Фото ілюстративне 586
Посвідчення водія. Фото ілюстративне

Волинська поліція закрила кримінальне провадження щодо 19-річного юнака з Луцька, який купив посвідчення водія і поскаржився патрульним на відсутність документа в «Дії».

Про це пише Zaxid.net.

Слідчий встановив, що у його діях не було складу кримінального правопорушення. Зокрема, юнак не використовував підробку, а одразу повідомив про неї правоохоронців.

Нагадаємо, інцидент стався у Луцьку 13 листопада 2021 року. 19-річний хлопець, який купив посвідчення водія через інтернет, сам зателефонував у поліцію. Він повідомив, що заплатив за документ 4 тисячі гривень, а також здивувався тому, що посвідчення не з'явилось у додатку «Дія». За цим фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ст. 358 ККУ (використання підроблених документів), яка передбачала обмеження волі до п'яти років.

Втім, як повідомила поліція Волині у відповіді на запит, 7 грудня 2021 року слідчий закрив кримінальне провадження на підставі ч.1 п.2 ст. 284 КПК (встановлена відсутність в діянні складу кримінального правопорушення).

Причиною закриття провадження стало те, що юнак сам повідомив поліцію про підроблене посвідчення, як тільки його отримав. У використанні підроблений документ не був. А стаття 358 ККУ, за якою кваліфікували провадження, передбачає саме використання підробленого документа.

Також поліція повідомила, що наразі слідчі встановлюють осіб, які реалізували фальшивку. Зокрема, відкрите кримінальне провадження за ч.3 ст. 358 ККУ. Санкція статті передбачає обмеження чи позбавлення волі на термін до п'яти років.

Нагадаємо, 25 січня Луцький міськрайонний суд призначив два роки умовно водієві, який купив посвідчення в Facebook, а тоді пред'явив фальшивий документ патрульним поліцейським.

Читайте також: Не звільнили, а відсторонили: в соцмережі маніпулюють судом працівниці з луцьким дитсадком 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром