У Луцьку три приміщення виставлять на аукціон

25 Січня 2022, 17:14
Аукціон. Фото ілюстративне 471
Аукціон. Фото ілюстративне

В комунальній власності Луцької районної ради наразі перебуває 34 об’єкти нерухомого майна. Частина здається в оренду для бізнесу через аукціон, а частина – для бюджетних організацій, без аукціону.

Про це йдеться на сайті Луцької районної ради.

Серед них є також кілька об’єктів у Луцьку, які не використовуються та стоять пусткою, зокрема, на вулицях Львівській, 30 та Шевченка, 88. Про це розповів начальник  відділу з питань управління комунальною власністю та землями територіальних громад Луцької райради Анатолій Матвійчук.

За його словами, є ще майно на вул. Володимирська, 76, яке наразі в оренді, але орендна плата мінімальна.

«Тому нам потрібно добре подумати, як в подальшому його використовувати з максимальною ефективністю. Там, де є власник, і його наміри підкріплені фінансовими ресурсами, там є результат і ефективне використання майна», – зауважив Анатолій Матвійчук.

На вулиці Львівській, 30 мова йде про будинок 1939 року будівництва.

За словами посадовця, у ньому перебували різні бюджетні установи, він у задовільному стані, але будинок обігрівається газовою котельнею, а зважаючи на нинішні ціни на газ, це надто затратно. Утримувати його коштом «Райтеплобуду» немає сенсу, а без власника він руйнується.

Приміщення на вулиці Шевченка, 88 площею 100 квадратних метрів, – нежитлове у житловому будинку. Там колись була районна бібліотека. Зараз воно руйнується і сусіди постійно скаржаться на незадовільний стан цього приміщення. 

«Депутати неодноразово обстежували його і дійшли висновку, що ліпше це приміщення виставити на аукціон, бо коли з’явиться власник, то воно ефективно зафункціонує», – розповів Анатолій Матвійчук.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром