Патрульні відзвітували про роботу

20 Січня 2016, 13:52
1827

Управління патрульної поліції  оприлюднило інформацію за перший місяць роботи у місті.

У вівторок, 19 січня, виповнився рівно місяць, як патрульна поліція працює в Луцьку. Найчастіше ставалися такі події: порушення правил дорожнього руху, сімейні сварки, адміністративні правопорушення, дорожньо-транспортні пригоди, крадіжки, повідомляє прес-служба патрульних.

За період з 19 грудня 2015 року до 19 січня 2016-го  на лінії 102 до Управління патрульної поліції надійшло 3 259 викликів.

Загалом опрацьовано 3 265 подій, з них 1 440 є подіями, призначеними самими працівниками патрульної поліції Луцька, тобто поміченими під час патрулювання міста.

Протягом місяця сталося 176 ДТП, а також 134 крадіжки, з яких 43 – з автомобілів.

За місяць було складено понад 100 протоколів про порушення Правил дорожнього руху і винесено понад 1000 постанов про порушення ПДР. З них 43 протоколи складено про керування транспортними засобами особами, які перебували у стані алкогольного та/або наркотичного сп’яніння за ст. 130 КУпАП.

За інформацією відділу моніторингу та аналітики, найбільшою проблемою міста є порушення правил зупинки та стоянки транспортних засобів (майже 80%). Найскладнішою є ситуація з парковками у центрі міста та районах поблизу ринків.
 
У звітний період частими приводами для звернень громадян були сімейні сварки, причому зверталися як учасники конфлікту, так і сторонні люди (здебільшого сусіди). У значній частині випадків конфлікти було вирішено без написання заяв.


 

«Для мене великим позитивом є той факт, що ми маємо майже півтори тисячі подій, призначених самими працівниками патрульної поліції. Тобто те, що поліцейські патрулюють і самі шукають собі роботу, виправдовує себе. Адже ведеться значна превентивна та профілактична діяльність. Таким чином, можемо говорити про те, що патрульна поліція впевнено заявила про себе в перший місяць роботи. І далі ми не втрачатимемо темп, а продовжимо працювати на попередження і виявлення правопорушень в місті», – прокоментував начальник Управління патрульної поліції у Луцьку Антон Цюцюра.

 

З появою на вулицях міста нового підрозділу в лучан виникло безліч запитань щодо їхньої роботи. Чим займаються луцькі патрульні, наскільки широкі їхні повноваження і що потрібно знати, коли вас зупинили поліцейські? Один день із життя луцьких патрульних. Фоторепортаж.

Читайте такоє, як поліцейські патрулюють нічне місто: нав’язливі кавалери, сімейні сварки та поліцейське піклування.
 

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром