Суд скасував штраф для Торчинського голови за розголошення адрес ромів

25 Січня 2022, 14:15
Юрій Кревський 451
Юрій Кревський

Торчинського селищного голову Юрія Кревського судили за розголошення адрес проживання ромської сім'ї, проте апеляційний суд скасував вирок першої інстанції.

Про це йдеться у постанові Волинського апеляційного суду 

Торчинського селищного голову судили за розголошення адреси проживання ромської сім'ї, що, начебто, змусило їх змінити місце проживання. Суд визнав Юрія Кревського винним та призначив штраф у розмірі 5,1 тисячі гривень. Проте, адвокату Торчинського голови вдалось оскаржити  рішення в апеляційному суді.

Нагадаємо, що 3 жовтня, у селищі Торчин група хуліганів побила учасника АТО, який стояв на зупинці. Потерпілий не написав заяву в поліцію, але згодом інші ветерани знайшли нападників, поставили їх на коліна та змусили вибачитись на камеру.

За день після інциденту з побиттям на сторінці торчинської громади у Facebook опублікували відеозвернення голови селищної ради до поліції. У ньому торчинський селищний голова Юрій Кревський озвучив адресу проживання ромської сім'ї, що начебто змусило їх виїхати з помешкання. Через розголошення персональних даних до суду звернулась уповноважена з прав людини у Волинській області Любов Сітовська. Суд першої інстанції задовольнив її позов та призначив Юрію Кревському 5,1 тис. грн штрафу.

Як йдеться у постанові Волинського апеляційного суду від 20 січня, адвокат селищного голови оскаржив це рішення, зазначивши, що адреса не є персональними даними ромської родини.

«Відповідно до інформації, яка наявна у Торчинській селищній раді, будинок , зареєстрований за гр. ОСОБА_2 разом із сином ОСОБА_3 , які померли. Заповіт від їх імені в Торчинській селищній раді не посвідчувався. Відтак, інформацію про адресу будинку, що знаходиться по АДРЕСА_2 , не є персональними даними будь-кого з осіб на даний час, а правомірність проживання в ньому і просив встановити у своєму зверненні селищний голова», – йдеться у апеляції.

Як зазначив адвакат, за цими даними неможливо ідентифікувати будь-яку особу.

 

Суддя Андрій Олексюк скасував рішення першої інстанції та постановив закрити провадження у цій справі у зв'язку з відсутністю в діях селищного голови адмінправопорушення.

Читайте також: Луцькі медики допомогли чоловіку, який обморозив руку

 

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром