Луцькі медики допомогли чоловіку, який обморозив руку

25 Січня 2022, 11:41
Луцькі медики допомогли чоловіку, який обморозив руку 427
Луцькі медики допомогли чоловіку, який обморозив руку

Луцькі медики рятували чоловіка, що відморозив руку під час ремонту автомобіля.

Про це повідомили  на фейсбук-сторінці Медичного об'єднання Луцької міської територіальної громади.

В опікове відділення реконструктивно-відновної хірургії та хірургії китиці медичного об‘єднання Луцької міської територіальної громади поступив хворий з локальним обмороженням руки. Чоловік розповів, що відморозив руку в гаражі, де поставив авто і хотів підтягнути шланг. Шланг вилетів і рідина вилилась на руку. 

«Власне, саме ця рідина нанесла великої шкоди чоловікові. Йому провели оперативне лікування - некректомію, тобто, видалення нежиттєздатних тканин одномоментно з аутодермопластикою – пересадкою власної шкіри», – розповів завідувач відділення Роман Трач.

Зазначають, що з початку морозів  пролікували чотирьох хворих з обмороженнями.

Двоє були з поверхневими обмороженнями, які виписались додому без особливих наслідків для шкоди здоров‘ю. Один - ще лікується. Йому вже провели одне оперативне лікування, при якому забрали некрози стопи і сформували куксу. Наразі, хворий готується на другу операцію, під час якої буде проведена некректомія з одномоментною аутодермопластикою. Йдеться про органозберігаючу операцію для того, щоб молодий чоловік міг ходити. 

Лікарі закликають бути обережними та уважними до себе і близьких у зимову пору року, тому що обморозити кінцівки можна і при плюсовій температурі, довго перебуваючи на вулиці, наприклад, з мокрими ногами. 

«Це – лише кілька історій наших пацієнтів, адже, за минулі вихідні до відділення екстреної медичної допомоги звернулося 179 пацієнтів, з них – госпіталізовано 58, надано амбулаторну допомогу – 121», – йдеться у повідомленні.

Також, поступило 79 травмованих, з них - 21 з переломами, 3 пацієнти були у стані сильного алкогольного сп’яніння, одного покусала тварина. В операційному блоці виконали 29 оперативних втручань.

Читайте також: Лучанин до смерті побив знайомого

 

 

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром