Експертиза з'ясує, чи був Товстенюк п'яним за кермом

30 Листопада 2017, 13:09
Голова правління фонду «Тільки разом» Олександр Товстенюк 3347
Голова правління фонду «Тільки разом» Олександр Товстенюк

У наркодиспансері мають визначити, чи перебував Олександр Товстенюк у стані алкогольного сп’яніння під час затримання патрульними 30 липня. 

Таку постанову у четвер, 30 листопада, винесли в Апеляційному суді Волинської області. 

Під час засідання переглянули записи із боді-камер патрульних поліцейських, які зупинили голову правління фонду «Тільки разом» Олександра Товстенюка за порушення правил дорожнього руху. На демонстрованих записах було видно момент зупинки, намагання Олександра Товстенюка відмовитися від проходження тесту на драгері, а також власне проходження аналізу на вміст алкоголю в крові у приміщенні наркодиспансеру. 

Адвокат Олександра Товстенюка наполягав на тому, що в експертизі нема потреби. Цієї думки дотримувався і другий захисник. За їх словами, на записі видно, що зовнішніх ознак алкогольного сп’яніння у поведінці їх підзахисного не помітно. Ознаки, вказані у поліцейському рапорті це тремтіння рук, запах алкоголю з рота та непевна мова. На записі, за спостереженнями захисників, таких ознак помітно не було. 

В результаті, суддя зачитав постанову. Перевірка драгером на місці показала 0,23 проміле, а пізніше в диспансері 0,29 проміле. 

Згідно з постановою, саме експертиза повинна з’ясувати, чи був Товстенюк нетверезим, коли керував автомобілем влітку. Експерти Волинського обласного наркологічного диспансеру повинні також з’ясувати, чи тотожні поняття вживання алкоголю та стан сп’яніння, і якщо ні, то пояснити, в чому їх відмінність.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024