Демонтують 13 кіосків, половина з яких належить «Луцькпресі»

20 Січня 2016, 12:05
2611 Джерело: google.com.ua/maps

Міськвиконком підтримав проект рішення щодо демонтажу 13 тимчасових споруд, більшість з яких розміщені на центральних проспектах міста.

Таке рішення ухвалили члени виконкому у середу, 20 січня.

Директор департаменту муніципальної поліції Юлія Сиротинська розповіла, що 6 належать ТзОВ «Луцькпреса», які розміщенні на вулицях Винниченка, 16 і 47, Конякіна, 14 та на проспектах Відродження, 13, Відродження, 18 та Соборності, 22.

«Щодо цих споруд до нас зверталися з управління земельних ресурсів з повідомленнями, що у цих об’єктів закінчилися договори оренди. Тому ми пропонуємо їх демонтувати», – пояснила причини знесення Юлія Сиротинська.

Крім того, демонтують кіоски і приватних підприємців, які розміщуються на вулицях Станіславського, 2а, Єршова, 2-А, на проспекті Відродження, 1 і 2.

«Об’єкт на Відродження, 7 також пропоную демонтувати. До речі, впродовж 2015 у цьому місці ми тричі складали адмінпротоколи щодо торгівлі алкоголем після 22:00, а у 2014 році було 6 таких випадків», –  розповіла Юлія Сиротинська.

Знесенню тепер підлягає й кіоск на проспекті Перемоги, 13, що розташований на зупинці громадського транспорту. Спочатку члени виконкому з пересторогою сприйняли такий проект, адже була підозра, що разом із тимчасовою спорудою можуть демонтувати всю конструкцію зупинки.

«Ні, так не буде. Кіоск виймається, а накриття залишається, – запевнила Юлія Сиротинська. – Варто ще зауважити, що ця споруда вже довгий час знаходиться без благоустрою. Ми та управління земельних ресурсів попереджали підприємця, від нього досі немає жодної реакції».

Демонтаж групи кіосків на проспекті Молоді, 8-А викликав жваву дискусію серед членів міськвиконкому. За словами Юлії Сиротинської, крім того, що у підприємця немає всіх необхідних документів на земельну ділянку, лише у 2016 році у цьому місці муніципали зафіксували 6 порушень заборони на торгівлю алкоголем після 22:00.

Проте власниця тимчасової споруди Зоя Костючик заперечила ці факти, стверджуючи, що незаконну торгівлю алкоголем ведуть продавці із сусіднього кіоску.

«Я алкоголем не торгую, це сусіди. У мене немає протоколів за алкоголь. Ви уточніть, бо немає ні єдиного акту на продаж алкоголю. Я торгую хлібом, молоком, водою, квасом, печивом, морозивом. Дозвольте поновити технічну документацію і встановити павільйон», – звернулася вона до членів міськвиконкому.

В свою чергу Юлія Сиротинська назвала дати та імена продавців кіоски, на яких були складені адмінпротоколи. Проте Зоя Костючик й далі заперечувала, що це її працівники.

«Це кіоск по сусідству, там власниця Ярмошук. Я продаю з чоловіком. Це не мої люди», – переконувала вона.

Деякі члени виконкому все-таки поставили під сумнів необхідність демонтажу цього кіоску.

«Як на мене, цієї інформації недостатньо для прийняття об’єктивного рішення. Є певні зауваження. Чому немає жодного припису за незаконне розміщення реклами, наприклад. Адже на фото ми бачимо очевидні порушення. Тому є пропозиція зняти з розгляду цей проект», – зазначив Михайло Щур.

Проте все ж другого разу виконком таки проголосував за знесення тимчасової споруди.

За словами заступника міського голови Сергія Григоренка проблему із тимчасовими спорудами потрібно вирішувати комплексно, тому міськрада вже працює над детальною схемо, на якій будуть позначені всі тимчасові споруди.

«Ми розробляємо карту, де буде три категорії об’єктів. Червоним кольором позначатимемо ті об’єкти, які однозначно потрібно буде демонтувати, тобто ті, де немає жодних дозвільних документів. Жовтим позначимо кіоски, які мають документи, але на думку робочої групи вони не можуть там бути розміщенні через ряд причин. Наприклад, є супермаркет, а перед ним три кіоски, які продають те саме. Навіщо вони там, це не європейське місто. Тому ми пропонуватимемо не продовжувати договори оренди для таких об’єктів. Зеленим кольором на цій карті позначимо ті споруди, які можна залишити. Але у нас в не можу бути такої кількість кіосків, особливо в центральній частині міста», – переконаний Сергій Григоренко.

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024