Члени виконкому не розуміють, навіщо місту КП «АвтоПаркСервіс»

20 Січня 2016, 11:12
2323 Джерело: lutsk.rayon.in.ua

Керівник Луцького міського відділу поліції Ігор Муковоз поставив під сумнів доцільність існування комунального підприємства, яке займається облаштуванням автостоянок у місті.

Про це він розповів під час засідання виконавчого комітету міської ради у середу, 20 січня.

«Не розумію, чому ваше підприємство збиткове? У звіті зазначено, що за 9 місяців 2015 року ви заробили 483,6 тисяч гривень, витрати підприємства – 449 тисяч гривень. При тому, що 52 тисячі гривень держава відшкодувала виплату середньої заробітної плати мобілізованим працівникам. Тобто нічого не заробили, я правильно розумію?», – поцікавився поліцейський.

Крім того, Ігор Муковоз зазначив, що особисто він не почув у звіті, чим конкретно займатимуться на підприємстві, за якими адресами планують облаштувати стоянки.

«Ви бачите, що у нас є велика проблема з паркуванням у місті. Особливо після того, як у місті з’явилася патрульна поліція. Тому потрібно почути про якісь дії», – переконаний Ігор Муквоз.

На захист підприємства став заступник міського голови Сергій Григоренко й нагадав ще раз про основні тези звіту директора підприємства «АвтоПаркСервіс» Олександра Мартинюка.

«Колеги, можливо, ви не почули, але директор розповідав, про заплановану співпрацю з таксистами, тобто облаштування їхніх стоянок, також облаштування платних автостоянок у Старому місті. Будемо вирішувати питання з авторинку на Єршова, – сказав Сергій Григоренко. – Якщо ви уважно слухали, то йде мова також і про евакуатори. Ми ведемо перемовини з Управлінням патрульної поліції міста Луцька щодо того, щоб саме комунальне підприємство займалося евакуацією порушників правил дорожнього руху».

Користуючись нагодою, заступник мера запросив підприємців, які вже мають евакуатор, до співпраці. І наголосив, що патрульна поліція ставить умову, щоб евакуатор працював цілодобово. Директор підприємства в свою чергу запевнив Ігоря Муковоза, що він неправильно зрозумів цифри.

«Фінансовий результат підприємства за 9 місяців 2015року – 34 тисячі гривень. Компенсовані кошти державою не мають до цього стосунку. Щодо конкретної роботи, то маєте розуміти, що ми не могли раніше узгодити схеми дорожнього руху з ДАІ, це було майже неможливо. Наразі завдяки патрульній поліції у нас в місті є порядок на дорогах. І багато запитань ми зможемо вирішити у цьому році», – переконаний Олександр Мартинюк.

Член виконавчого комітету міськради Михайло Щур також поставив під сумнів доцільність існування комунального підприємства, яке заробляє не надто багато.

«Очевидно, що у місті є проблеми з паркуванням. Я також не бачу доцільність існування підприємства. Я так і не почув, яким чином буде вирішуватися проблема з паркуванням у Луцьку. На сьогодні бачимо, що жителі готові паркуватися платно, але їм досі не забезпечили таких умов. При тому, що підприємство фактично у минулому році не понесло жодних затрат на облаштування нових паркомісць. А ще я не розумію, чому прозвучав звіт тільки за 9 місяців 2015 року, якщо сьогодні вже кінець січня 2016 року?» – здивувався Михайло Щур.

Міський голова Микола Романюк зазначив, що всі зауваження членів виконкому цілком слушні і підприємству варто покращувати свою роботу. Чи це вдалося чи ні, члени виконкому з’ясують наступного року під час чергового звіту директора «АвтоПаркСервісу».

Нагадаємо, КП «АвтоПаркСервіс» повернули паркувальні місця, які раніше забрали у підприємства.

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментарі
20 Січня 2016, 13:58
тому що звіт за кінець року згідно ЗУ має бути станом на 20.02.2016 року.а зараз може бути лише проміжний звіт.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром