У Луцьку відкриють центр для дітей з особливими освітніми потребами

29 Листопада 2017, 13:36
фото ілюстративне 1984
фото ілюстративне

В обласному центрі, у міському Будинку вчителя, функціонуватиме «Інклюзивно-ресурсний центр» для дітей з особливими освітніми потребами від 2 до 18 років.

Про це повідомили під час сесії міської ради, 29 листопада.

Начальник управління освіти Зіновія Лещенко зазначила, що Центр фінансуватиметься з державної субвенції, окрім технічного і медичного працівників.

Вона додала, що в Луцьку має бути таких три центри, «адже на 12 тисяч дітей розрахований один такий Центр», який функціонуватиме з 1 вересня 2018 року.

Діти в цьому Центрі зможуть здобути дошкільну та загальну середню освіти, у тому числі, у професійно-технічних навчальних закладах; шляхом проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини з особливими освітніми потребами, нададуть їм психолого-педагогічну допомогу та забезпечать системний кваліфікований супровід.

Створення та діяльність таких Центрів у місті сприятиме забезпеченню дітям з особливими освітніми потребами необхідної психолого-педагогічної підтримки, з урахуванням їх індивідуальних потреб, а також має стати ефективним засобом забезпечення прав таких діток на освіту, сприяння розвитку їх особистості, поліпшення стану їх здоров'я та якості життя, підвищення рівня участі у житті громади.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром