Глушець: півгектара землі хочуть віддати екс-помічнику депутата, а не АТОвцям

29 Листопада 2017, 00:19
4645

Юрій Войт, колишній помічник депутата Луцької міської ради Андрія Козюри, завершив підготовку проекту землеустрою ділянки площею понад 0,5 гектара на вулиці Глушець в Луцьку. 

Про це пише ВолиньPost.

Відповідне погодження він отримав ще в червні. У середу, 29 листопада, під час сесії міської ради Войту можуть погодити оренду цієї землі на 10 років. Проект рішення опублікований на сайті ради. 

В'їзд на ділянку з боку вулиці Глушець
В'їзд на ділянку з боку вулиці Глушець

Будівля на території ділянки
Будівля на території ділянки


Однак ще у червні через цю ділянку розгорівся скандал. Зокрема, свободівці виступили з заявою, в якій це рішення назвали «цинічним та аморальним». Обурення спровокував той факт, що землю не продали з аукціону, а віддають в оренду. 

Після продажу ділянки бюджет міста міг би отримати мінімум три мільйони гривень. Наприклад, 16 листопада міськрада провела аукціон, під час якого за чотири ділянки площею 0,56 га виручили понад 3,3 мільйона гривень.

«У той час, коли міська влада пафосно заявляє про відсутність вільних земельних ділянок для воїнів російсько-української війни, для помічника скандального депутата Андрія Козюри оперативно знаходиться ділянка площею понад півгектара. Це відвертий плювок луцькій громаді», – йшлося в заяві свободівців.

Будівля на території ділянки
Будівля на території ділянки

Цікаво, що, за інформацією з кулуарів міської ради, червневий проект рішення став предметом торгів між Козюрою та «союзниками» по «укропівській» більшості, до якої він входить. Саме 29 червня міськрада розглядала вкрай важливі для «УКРОПу» зміни до бюджету, і їй бракувало голосів для ухвалення рішення. Лише після обіцянки підтримати виділення землі Войту, кажуть джерела в муніципалітеті, Андрій Козюра віддав свій голос за правки бюджету.

Зазначимо, що це не перший земельний скандал, в який потрапили депутати з «укропівської» більшості. Зокрема, у липні фірма, пов'язана з Костянтином Петрочуком і Сергієм Булою, за незначну суму купила теплиці, під якими лежить два гектари землі, ринкова ціна якої приблизно 2 мільйони доларів. В планах фірми – звести багатоповерхівку. 

Тож, завтра, 29 листопада депутати можуть дати «зелену дорогу» ще одній «оборудці». 

Проект ділянки
Проект ділянки

 

Коментарі
29 Листопада 2017, 03:57
На iм та земля? Хватить бесплатного проiзду, хай маршрутчиков зае...ють. )
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром