Місцеві парки хочуть зробити європейськими

19 Січня 2016, 19:07
2265

Головними у концепціях розвитку двох найбільших парків міста визначили діалог з лучанами, чіткий план дій та професійність.

Концепцію розвитку Центрального парку культури та відпочинку імені Лесі Українки та Парку культури та відпочинку імені 900-річчя міста обговорили у вівторок, 19 січня, під час засідання робочої групи.

В обговоренні взяли участь заступник міського голови та керівник робочої групи Юрій Моклиця, начальник відділу екології, заступник керівника робочої групи Анатолій Гламазда, начальник управління туризму та промоції міста Наталія Бунда, громадський активіст Олена Семенюк, начальник відділу у справах сім’ї та молоді Олексій Веремійчик, начальник управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Віра Кудрявцева, начальник відділу зв’язків з громадськістю Олена Макарова, заступник начальника управління містобудування та архітектури Ярослав Матвіїв, директор КП «Парки та сквери міста Луцька» Анатолій Трикуш та представники громадськості.

Заступник мера зауважив, що кожного із учасників робочої групи обирали недаремно і усі десять представників певним чином сприятимуть розробці концепції. Проте основним у підготовці проекту визначили діалог із громадою.

«Усе буде проходити відкрито, тому кожну ідею потрібно обговорити з жителями. Саме завдяки тому, що громада братиме активну участь у розробці, ми отримаємо спільний продукт, а не нав’язаний владою», – зазначив Юрій Моклиця.

Оновити місцеві парки планують, спираючись на досвід західних сусідів. Юрій Моклиця зауважив, що орієнтацію на європейські стандарти ніхто не приховує і навіть попросив начальника управління міжнародного співробітництва уже в березні залучити до роботи експерта з Польщі.

Проте для початку учасники обговорення вирішили «почути всіх, а потім щось ліпити». Адже для розробки концепції треба врахувати багато аспектів, які напрацьовуватимуть протягом певного часу. Розпочати роботу вирішили із організації громадського опитування, яке повинно охопити інтереси усіх груп населення.




 

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте. 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024