Електронні петиції додадуть до статуту міста

19 Січня 2016, 18:14
2212

До Статуту міста планують додати положення про електронні петиції, оскільки у теперішньому варіанті документу це ніяк не відображено.

Про це йшлося у вівторок, 19 січня, під час круглого столу на тему «Стан правового регулювання інструментів прямої демократії у Статуті міста Луцька».

Секретар Луцької міської ради Юлія Вусенко каже, що електронні петиції ‒ хороша альтернатива громадським слуханням, для організації яких у Луцьку потрібно зібрати 500 голосів.

«Кроком вперед для містян є електронні петиції, які відповідно до рішення міської ради повинні набрати всього 300 голосів підтримки і в 10-денний термін повинні бути розглянуті», ‒ констатує Юлія Вусенко.

Ірина Гайдучик погодилася з Юлією Вусенко, що електронні петиції стали дієвим механізмом. З їх виникненням поряд з обов’язком громади висловитись постав обов’язок влади вислухати містян. Навіть якщо петиція не набере потрібної кількості голосів, у людей є можливість бути почутими.

Депутат Петро Лавринюк заперечив колегам і сказав, що «єдиної панацеї» у місцевому самоврядуванні бути не може. Різні варіанти участі людей у житті міста повинні бути однаково розвинені та регламентовані.

«Функція громади ‒ висловити свої вимоги у зрозумілий їм спосіб», ‒ зазначив депутат.

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте. 

Коментарі
20 Січня 2016, 06:38
Пощитивно оцінюю запровадження електронних петицій. Пане, Петре, вони ніяк не обмежують права лучан і не виключають ішні форми висловлювання пропозицій.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром