Лісівники з'їхались до Луцька, аби висловити незгоду з рішенням Кабміну

28 Листопада 2017, 15:15
Лісівникам не подобається рішення Кабіну 5636 Джерело: http://www.volynpost.com
Лісівникам не подобається рішення Кабіну

До Луцька з'їхались працівники лісогосподарств з усієї області: люди не схвалюють нову стратегію держави.

Про це повідомило видання ВолиньPost.

У вівторок, 28 листопада, на Київському майдані в обласному центрі, біля будівлі Волинської облдержадміністрації, лісівники влаштували акцію протесту проти прийнятої Кабінетом міністрів стратегії розвитку господарства на найближчі чотири роки.

Працівники лісової галузі звернулись до місцевих органів влади з вимогою врахувати їхні інтереси і відстояти потреби лісівників.

Лісівники зібрались під ОДА
Лісівники зібрались під ОДА

Нагадаємо, у середині листопада Кабіет Міністрів України підтримав прийняття Стратегії розвитку лісового господарства на 2018-2022 роки. Цей документ передбачає введення великої кількості новацій у лісовій галузі, втім, на думку лісівників, така стратегія може призвести до кризи у лісовому господарстві Волині.

Представники профспілок лісової галузі вирішили провести акції протесту по всій Україні, зорема, і у Луцьку. 

Втім, самі лісівники не називають це протестом: вони стверджують, що просто «прийшли заявити про себе».

Просто «прийшли заявити про себе»
Просто «прийшли заявити про себе»

Більше сотні працівників лісової прибули до обласного центру для того, щоб заявити: не можна припустити перетворення державних підприємств лісового господарства на підприємства з корпоративними правами. Тоді, моляв, використовучи корупційні схеми, навіть прибуткові господарства можуть визнати банкрутами і віддати приватним власникам.

 

Марина Семерей – голова профкому Шацького лісогосподарства – пояснила, що, згідно нових правил, після лівідації усіх держпідприємств планують створити єдине у столиці. На її думку, таким чином київські чиновники отримють доступ до природніх  ресурсів, але нова стратегія не враховує природоохоронних, екологічних та інших функцій.

Крім того, якщо усі доходи галузі «стікатимуться» до столиці, невідомо, скільки коштів отримають «провінційні» лісгоспи.

До того ж, учасники акції вважають, що тепер працівників лісового господарства області (а це не менше трьох тисяч осіб) можуть просто звільнити.

Тож лісівники звернулись до волинських можновладців з проханням захистити інтереси галузі і переконати київську владу у необхідності перегляду Стратегії і внесення у неї коректив, які пропонують врахувати у Держлісагентстві.

Працівникі побоюються масових звільнень
Працівникі побоюються масових звільнень

 

Коментарі
28 Листопада 2017, 17:41
У лісівників є такий лозунг: "Ліс - наше багатство, а птахи - ваші друзі". Бояться багатство втратити.
29 Листопада 2017, 10:29
Ну морди у них не менші чим були в гаїшників, з голоду спухли????
29 Листопада 2017, 13:16
хвала рукам, що знищила Цуманський ліс
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром