«Крилаті Танці» у Львові: митець з Луцька переміг у конкурсі льодових скульптур

17 Січня 2022, 14:04
«Крилаті Танці» Дениса Шиманського 738
«Крилаті Танці» Дениса Шиманського

Уродженець Луцька Денис Шиманський став переможцем IX Конкурсу льодової скульптури у Львові.

Щороку у Місті Лева скульптори змагаються за звання найкращого творця льодових фігур. Цьогоріч змагалися 5 майстрів. Для створення своїх витворів вони використали понад 4 тони криги та виготовляли їх 2 доби. Цьогорічна тема конкурсу – «Свято у Львові». 
 
Журналістка Район.Культура поспілкувалась з Денисом Шиманським. 
Скульптор  розповів, що фігуру з криги робив не вперше.

«Скульптуру з льоду роблю напевне шостий раз. Працюю з різними матеріалами – камінь, дерево, метал, глина (кераміка) і лід», – розповів митець.

За словами Дениса Шиманського, лід, як і кожен матеріал, має свою специфіку роботи. Він цікавий тим, що прозорий, легко ріжеться і умови для обробки залежать від температури повітря. 

«Тема цьогорічного конкурсу – «Свято». В мене було декілька варіантів, але зупинився на ідеї з танцями. Робота називається «Крилаті Танці». В ній зображено чотири танцюючі фігури і у верхніх двох руки перетворюються на крила. Танцюй наче літаєш. Літай несе танцюєш», – пояснив скульптор, чому створив саме таку льодову композицію.

Читайте також: «Це пошук – де ми праві, а де ні»: Влодко Кауфман та Олекса Фурдіяк відкрили виставку в Луцьку

Організаторами дійства є Львівські Ярмарки. Обирали переможця подружжя львівських митців: Дарія Альошкіна – майстриня витинанок та лірник, співак Гордій Старух.

Довідково. Денис Шиманський народився 1986 року в Луцьку. Закінчив Львівську національну академію мистецтв. Скульптор у своїй творчості розвиває нові пластичні ідеї та переосмислює академічні традиції. Творить та мешкає у Львові.

Фото з фейсбук-сторінки Дениса Шиманського

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром