Під знаком «битви чемпіонів»: підсумки кваліфікації у волинському футзалі

28 Листопада 2017, 10:21
Нові гравці «Надії» «носилися» по майданчику так, як треба. Наслідками були ось такі моменти біля воріт «Вотрансу» 4023
Нові гравці «Надії» «носилися» по майданчику так, як треба. Наслідками були ось такі моменти біля воріт «Вотрансу»

Протягом дев’яти днів та трьох турів 56 обласних колективів сформували склад семи дивізіонів чемпіонату Волині.

Футзальний сезон готується до розпалу: принаймні, хто з ким гратиме протягом наступних двох місяців – уже відомо. А відбірний етап, який багато хто називав своєрідним переходом багатьох колективів із газонів на паркети, подарував любителям цього виду спорту чимало цікавих протистоянь та результатів.

Читайте також: «Вісім на вісім»: у Луцьку розпочалася кваліфікація чемпіонату Волині з футзалу

Звичайно ж, окрасою одного з останніх днів кваліфайну повинен був стати поєдинок «Надії», яка виграла чотири останні першості Волині з футзалу, а також перших чемпіонів області з луцького «Вотрансу». Та якщо за іменами та атмосферою на майданчику «Арени Спорт» того вечора такі аванси команди виправдовували, то в ігровому плані чинні чемпіони Всеукраїнського аматорського фіналу з Локачинського району дали відчутну фору суперникам. Навіть за відсутності уже звичних для місцевих глядачів Сергія Шафранського, Ярослава Писька чи Володимира Данилюка, з багатьма новачками у складі «Надія» не дала засумніватися у своїй силі – 4:1.

Гравці «Надії» святкують - щойно вони відкрили рахунок у поєдинку проти «Вотранса»
Гравці «Надії» святкують - щойно вони відкрили рахунок у поєдинку проти «Вотранса»

 

Попри те, що «Вотранс» уперше не гратиме в елітному дивізіоні чемпіонату області, Луцьк все одно буде представлений у Суперлізі половиною власних команд. До найвищої за рангом ліги разом увійшли «Бренд» та «ЛСТМ», феєричне протистояння яких між собою виграла більш футбольна команда «будівельників» (4:3), а також «Торпедо», який виграв луцько-горохівське протистояння у «Куража».

Читайте також: «Тайм-аут на районі». Епізод перший

До еліти також покрокував «Волиньагротех», який у видовищному поєдинку зумів скористатися численними помилками гравців МФК «Хорів» (читай – минулорічної «Надії-2»). Крім двох хорівських та чотирьох луцьких колективів склад Суперліги сформували «Ковель-Волинь» та добряче підсилений луцькими гравцями «Камаз-Агро» з Острожця. Саме ці два колективи під час кваліфікації показали ідеальні результати та обіграли всіх інших учасників своїх квартетів. Тож тепер можна чекати від них сюрпризів і у регулярному сезоні обласної першості.

Претензії Володимира Гриника з МФК «Хорів» марні - арбітри зустрічі показують на центр майданчика після голу гравців «Волиньагротеха»
Претензії Володимира Гриника з МФК «Хорів» марні - арбітри зустрічі показують на центр майданчика після голу гравців «Волиньагротеха»

 

Цікава компанія підібралася й у Вищій лізі, де окрім яскравих фаворитів з минулорічних переможців суперлігової «регулярки» з «Вотрансу» гратимуть ще дві луцькі команди – «Динамо» та «Мідас». Крім них, за призи другого за рангом дивізіону футзального чемпіонату Волині боротимуться горохівський дует – «Кураж» та «Агропродукт», а також «Вілія Млинів», «Екоресурси Колки» та абсолютні чемпіони Другої ліги минулого сезону – ківерцівський «Колос».  

Яскраво минула й кваліфікація у так званому другому «боксі», де команди визначали учасників Першої та Другої Ліг. Там беззаперечну перевагу над суперниками по групах довели луцькі «Агромат» та «Вікторія», які відчутно змінили склади у порівнянні з попереднім чемпіонатом. Їм обом доведеться витримувати конкуренцію з боку «Ласки-Джеросту» – підопічними Олександра Антонюка, які, по суті, й представлені звичними для боратинської команди гравцями, які уже багато років грали у футзальній Суперлізі Волині. Загалом, і у Першій лізі буде дуже цікавий чемпіонат, а повна картина складу дивізіонів обласної першості виглядає наступним чином:

Суперліга: «Ковель-Волинь», «Камаз-Агро ПАККО», «Хорів», «Волиньагротех», «Бренд», «Торпедо», «ЛСТМ», «Надія»

Вища ліга: «Вотранс», «Динамо», «Мідас», «Агропродукт», «Кураж», «Екоресурси Колки», «Вілія Млинів», «Колос»

Перша ліга: «Агромат», «Вікторія», «Ласка-Джерост», «Neris-Авангард», «ТТІ Шахтар», «Олика», «Фіміам», «Юність Дорогостаї»

Друга ліга: «Модерн-Експо», «Олімп», «Олімпія», «Сахарадо», «Стелла», «Мар’янівка», «Топільно»

Третя ліга: «Akcent», «Respect», «Joma Луцьк», «KroshuStarsLutsk», «Бережанка», «Приват», «Радивилівмолоко», «Рятівник»

Четверта ліга: «WestSide», «Атлетік Цумань», «Волинь-АТО», «Ласка-2», «ПІК-БУД Лучеськ», «Луцьктепло», «Горохів-Юніор», «Шігірюм»

П’ята ліга: «Торчин», «Юність Переспа», «Духче», «Tatrafan», «Горохів», «Острожець», «Волинь U-16».

Ігри розпочнуться уже за два тижні, а наступними вихідними на волинський футзал чекає перший у сезоні кубковий уік-енд, під час якого команди зіграють дебютні раунди турнірів на вибування під егідою Асоціації футзалу Волині.

 

Дмитро КУЗНЕЦОВ             

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром