Кафедральна: почали будувати житлово-офісне приміщення

27 Листопада 2017, 22:24
2438

У Луцьку, на вулиці Кафедральна, 13, знову розпочали скандальне будівництво.

Як стверджують держслужбовці, забудовник дотримався всіх вимог і відмовити йому більше не було причин, – пише Волинь24.

Колись активісти частенько зазначали, що під загрозою знищення опинилися старовинні підвали, які відкопали на цій території. В результаті чого, початок будробіт постійно відтягували.

Будівництво відновили в кінці літа 2017 року. Та депутат міської ради Павло Данильчук в себе у Facebook написав, що забудовник всупереч рішенню міської ради почав земляні роботи.

Одразу ж, на сесії 1 вересня, заступник міського голови Олександр Рачков говорив, що забудовник зробив усе, що від нього вимагала Луцька міська рада, зокрема й за свої кошти провів археологічні дослідження.

Але, секретар міськради через тиждень заявив, що попросив призупинити будівництво, поки ситуацію вивчають археологи.

Напевно, що цей процес закінчили, тому що 27 листопада секретар міської ради підписав розпорядження про обмеження руху на Кафедральній у зв’язку з першим етапом будівництва житлово-офісного приміщення.

Відповідно до цього документа, перший етап робіт триватиме з 27 листопада до 23 грудня 2017 року.

Як розповів секретар міськради, забудовнику дозволили відновити роботи, оскільки письмово пообіцяв зберегти пам’ятку.

«Старовинні підвали будуть залишатися нечіпаними. Будуть будуватися поза підвалами. Це все залишиться в автентичному вигляді. Просто відновиться і відреконструюється», – зазначає посадовець.

«Всі дозволи вони зірали. Всі підписи і відмітки вони мають. Причин відмовляти далі їм у будівництві немає», – додає він.

 

Коментарі
28 Листопада 2017, 03:20
Де на це все свавілля дозвіл Мінкульту. По цьому будівництву відкрито Кримінальну справу. Розкрадання і знищення національної спадщини в України карається 8 роками ув'язнення. Оприлюдніть дозвіл Мінкульту на це будівництво. Без дозволу виходить пане Пустовіт -використання влади чи службового становища (своїх повноважень) або зловживання своїми повноваженнями з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для іншої фізичної або юридичної особи (для інших осіб) (статті 364, 364-1, 365-2),
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром