Доктор Звук навчав луцьких студентів дихати та говорити

26 Листопада 2017, 17:00
Студенти вчилися володіти власним голосом 10426
Студенти вчилися володіти власним голосом

Уроки правильного дихання, секрети володіння власним голосом, імітація звуків природи та перегляд мультика чекали на студентів Луцького НТУ.

Звукоімітатор та актор дубляжу Юрій Коваленко, більш відомий як Докор Звук, провів тут пізнавальну лекцію у суботу, 25 листопада. Організували лекцію луцькі аніматори із ГО «Імаго».

Актор у невимушеній бесіді розповів студентам про особливості професії. Зокрема, поділився, що під час навчання у театральному вузі, для того, аби зіграти лікаря чи будівельника, він спочатку приходив у лікарні та на будівництва, і довго спостерігав за людьми.

Юрій Коваленко, більш відомий як Доктор Звук
Юрій Коваленко, більш відомий як Доктор Звук

Юрій Коваленко каже, що у майстерність володіння власним голосом ще входить вміння правильно дихати. Так, за його словами, можна відтворювати майже будь-які звуки. Крім того, це ще й дуже корисно для здоров’я.

Аби відтворити певний звук, актор спочатку розбирає його на ноти.

Студенти дізналися, як імітувати звуки
Студенти дізналися, як імітувати звуки

На думку Доктора Звука, кожному зі студентів треба віднайти «найособливішу» особливість свого голосу, аби бути унікальним у професії та житті.

Наприкінці зустрічі студенти подивилися ролик про озвучення серіалу «Сімпсони», в якому голосом актора говорять 23 герої. 

Не на кожній парі їм доводиться дивитися мультики!
Не на кожній парі їм доводиться дивитися мультики!

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024