Маршрут № 29 скасували: як лучанам дістатися з Володимирської до 40-го

12 Січня 2022, 11:17
Зупинка на Володимирській 3109
Зупинка на Володимирській

Лучани скаржаться на скасування руху маршрутки №29.

Про це пише Суспільне.

У зв'язку з ускладненням доїзду з вулиці Володимирської до інших мікрорайонів Луцька жителі звернулися до міської ради зі скаргами. Проблеми із доїздом розпочалися з початку року, –  каже лучанка Олена Гембік.

Зі слів жінки, автобус № 25 з січня їздить за зміненим маршрутом: його продовжили до Великого Омеляника, а в Луцьку за проспектом Соборності автобус звертає на Молоді, кінцева – вулиця Дубнівська.

Автобус № 29 не курсує взагалі – маршрут, який їхав із Володимирської через вулицю Рівненську до 40-го кварталу, міська рада скасувала торік у грудні. Аби доїхати до вулиці Рівненської та 40-го кварталу, говорить Олена Гембік, потрібно робити пересадку.

«Луцька міська рада каже: «Ви ж можете доїхати з пересадкою». Звісно, що можемо, але це додаткові витрати часу і коштів, яких не завжди у всіх вистачає. Ми є місто, ми платники податків, а нас так обмежили. Зараз мороз, холодно і пройтись 2 кілометри через міст не дуже зручно», – зазначила жінка.

Що кажуть про доїзд жителі вулиці Володимирської

Від початку року витрати на проїзд зросли вдвічі, – розповіла лучанка Олександра Бурковська, яка щодня їздить на роботу та возить доньку в дитсадочок на 40-ий квартал. Говорить: вдень витрачає щонайменше 32 гривні.

«Сідаю на автобус № 251, а в центрі пересідаю – виходить двома маршрутками. Мені дитину возити в садок на 40-ий, 25-ка не їде, повертає біля Гостинця. Маємо пересідати, звідси їхати двома маршрутками, що дуже незручно», – додала жінка.

Дістатися з вулиці Володимирської до 40-го кварталу тепер не можна: маршрутки № 25 та № 29 в цю сторону тепер не їздять, – говорить лучанка Наталія.

«На Дубнівську хто їздить? Ця розв’язка до Там-Таму, автостанції, Варшавського ринку, на 40 квартал. Море людей працює там. Адреналін – так само. Дуже погано їздити», – розповіла лучанка.

Яке рішення пропонують лучанам у міській раді

З проханням відновити маршрут № 29 або замінити на інший маршрут лучанка Олена Гембік звернулася до управління транспорту Луцької міської ради.

Начальник управління транспорту і зв’язку міськради Віктор Главічка повідомив: наразі через вулицю Володимирську в Луцьку їздять три автобуси, які мають сполучення з найближчими селами.

«Дійсно, автобусний маршрут № 29 був скасований. Взамін цьому маршруту схему проходження маршруту № 25 по Луцьку було змінено: автобус № 25 з'єднує вулицю Володимирську та село Великий Омеляник з основними проспектами та вулицями Луцька. Так наразі функціонує транспортна мережа», – зазначив Віктор Главічка.

Для зручності лучан, каже посадовець, через Володимирську курсує шість автобусних маршрутів № 30. Також з 11 січня Луцьке підприємство електротранспорту додало в пікові години на перевезення пасажирів один тролейбус на маршруті № 12 (Володимирська – КРЗ). Нині в Луцьку курсує п'ять тролейбусів № 12.

Рейси автобуса № 29 відновлювати не будуть, натомість цей міський маршрут планують компенсувати тролейбусним сполученням, – повідомив начальник управління транспорту і зв’язку міськради.

«За два останні тижні зі скаргами через скасування маршруту № 29 та ускладнення доїзду з вулиці Володимирської до міського управління транспорту звернулося 10 лучан», – додав посадовець.

Читайте також: У Луцьку встановлять кнопкові світлофори кількох на небезпечних переходах

 

 
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром