Міська влада хоче, щоб спирто-горілчаний комбінат платив податки в місцевий бюджет

18 Січня 2016, 17:43
2435 Джерело: vidomosti-ua.com

Луцькі депутати підготували проект рішення «Про звернення до Кабінету міністрів України щодо прийняття заходів, спрямованих на повернення Луцькому спирто-горілчаному комбінату статусу окремого підприємства з місцем реєстрації – місто Луцьк Волинської області».

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва у понеділок, 18 січня.

Голова комісії, депутат Петро Нестерук від БПП «Солідарність» зазначив, що до 28 липня 2010 року комбінат був зареєстрований у Луцьку. З 2010 року його перереєстровали у місті Бровари Київської області. Тому податки сплачують за місцем реєстрації. У бюджет Луцька надходить тільки земельний податок.

Рішення підтримали усі члени комісії. Проте остаточне звернення ухвалюватимуть під час сесії міськради.

Також депутати міськради планують звернутись до Кабінету міністрів України з проханням внести зміни до законопроекту «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів».

Петро Нестерук зауважив, що ліцензії завжди продавали один раз на квартал. Проте Кабмін вніс зміни, щоб продавати ліцензію один раз на рік. За його словами, таким чином місцева влада вб'є весь середній і малий бізнес.

«Літні кафе, які відкриваються тимчасово, не зможуть сплатити ліцензію. Тоді вони змушені будуть купувати її на цілий рік або взагалі припинять торгівлю. Це також породить корупцію чи не ліцензовану, незаконну торгівлю», – зазначив Петро Нестерук.

Варто зауважити,що визначений штраф за торгівлю без ліцензії від 10 до 16 тисяч гривень.

Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментарі
19 Січня 2016, 12:22
А ВИ ЗНАЄТЕ ЧИЙ ЦЕ СПИРТЗАВОД. НІКОЛИ ВОНИ НЕ ПЛАТИТИМУТЬ ГРОШІ- ХІБА ЩО ГРОШЕЧКІ-ГОРОШЕЧКИ.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром