Дві родини померлих від ковіду медиків Волині та Рівненщини отримали по 1,7 мільйона страхових виплат

10 Січня 2022, 15:29
Коронавірус на Рівненщині 464
Коронавірус на Рівненщині

Загалом станом на 1 січня Фонд соцстрахування виплатив страховки для родин 194 медичних працівників.

Для родин п’яти медичних працівників, які померли внаслідок інфікування коронавірусом SARS-CoV-2 під час виконання професійних обов'язків, Фонд соціального страхування (ФСС) профінансував одноразові страхові виплати за рахунок коштів державного бюджету на загальну суму 8,5 млн грн, пише УНІАН з посиланням на сайт Фонду. 

Зокрема, страхову виплату у розмірі 1,702 тис. 500 грн виплачено родинам медичної сестри з Волинської області, сімейного лікаря з Рівненської області, лікаря-кардіолога, а також сімейного лікаря з Черкаської області і медичної сестри з Чернігівської області.

Загалом станом Фондом профінансовано державні допомоги відповідно до закону «Про захист населення від інфекційних хвороб» для родин 194 медичних працівників.

У ФСС нагадали, що розмір зазначеної одноразової допомоги становить 750 розмірів прожиткового мінімуму, який діє станом на 1 січня календарного року, у якому стався страховий випадок.

««Після завершення розслідування випадку інфікування медичного працівника COVID-19, за наявності необхідних документів виплати допомог здійснюються ФСС в оперативному режимі. Працівники Фонду знаходяться на зв’язку із усіма особами, що мають право на виплати, консультують та допомагають зібрати необхідні документи», - зазначили у ФСС.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром