Рай для вегетаріанців та готелі без вікон: лучанам розповіли, чим цікава подорож в Індію

18 Січня 2016, 18:30
3073

Лучанам розповіли, що варто брати з собою в Індію, як знайти там хороший готель за помірну ціну та де поїсти, щоб не отримати розлад шлунка.

Власними враженнями ділилася мандрівниця Мар’яна Микитюк  під час зустрічі з лучанами, яка відбулася у суботу, 16 січня, у Молодіжному центрі.

Київська художниця, дизайнер та мандрівниця узимку минулого року вирішила втекти подалі від українських морозів у сонячну Індію.

У подорож Мар’яна вирушила зі своїм хлопцем, пара спеціально обрала нетуристичні регіони у південній Індії. Планували поїхати на три місяці, але візу дали лише на два. Рік тому віза коштувала 40$, а квитки на двох в обидві сторони обійшлися 1100 доларів за курсом 17 гривень. За два місяці там витратили 20 тисяч гривень, більша частина з яких пішла на житло.

«Ми думали використовувати каучсьорфінг, але надіслали купу запитів і зрозуміли, що в Індії він просто не діє. Тому майже половина коштів усієї поїздки у нас пішла на проживання в готелях. Ціни різні: у великих містах, наприклад, у Мумбаї, найдешевший готель з доволі скромними умовами коштував 300 гривень, а у невеликих містечках набагато кращі кімнати були значно дешевшими. Дивиною для нас стало те, що у них не прийнято робити готелі із вікнами. Часто це були кімнати взагалі без них, або вікна виходили на стіну іншого будинку і служили швидше вентиляцією», ‒ поділилася враженнями мандрівниця.

Індія – рай для вегетаріанців, стверджує Мар’яна, яка веде саме такий спосіб життя. Там дуже багато овочів і фруктів, які надзвичайно дешеві та мають набагато насиченіший смак, ніж ті, що привозять до нас. Можливо, саме тому, що мандрівники вживали лише рослинну їжу,  у них не було ніяких проблем зі здоров’ям, бо м’ясо там зберігають та продають не завжди у нормальних санітарних умовах.



Подорожувати автостопом в Індії не прийнято, тому Мар'яна із своїм хлопцем пересувалися громадським транспортом, який дуже дешевий – відстань у 1000 км можна проїхати поїздом за 150 грн. Вагони в доволі хорошому стані, є навіть два туалети – для індійців та більш комфортні для іноземців, щоправда, там немає туалетного паперу. Мандрівниця попереджає, що індійці ним майже не користуються, якщо і знайдете туалетний папір, то коштуватиме він приблизно 50 грн.



«Індійці – дуже миролюбна нація, жодного разу ми не бачили такого, щоб вони повели себе агресивно чи нагрубіянили. Саме тому в одній країні мирно співіснують представники різних каст і релігій», ‒ вважає Мар’яна Микитюк.

Але особливо поспілкуватися з індійцями не вдалося, бо більшість не розуміє англійську. В одній місцевості на вулицях мандрівники зустріли радянську символіку. Люди, які там проживали, коли почули, що до них приїхали туристи з України, дуже зраділи, почали вигукувати щось про Радянський Союз, тобто вони взагалі далекі від сучасних реалій. Надзвичайно багато туристів з Росії, тому навіть ціни на деяких вивісках вказані у… рублях.




В Індії дуже помітний поділ на касти, але індійці зовсім не проти так жити. За словами киянки, індійські поліцейські озброєні лише бамбуковими палками, але до них, як до вищої касти, настільки висока повага у суспільстві, що ніхто навіть не наважиться їм якось суперечити.


Багато індійців дійсно живуть у «знаменитих» «нетрях», майже у п’ятої частини жителів навіть немає паспорта.


«Ми зрозуміли, що у країні, в якій живе більше півтора мільярда людей, дуже важко провести якісь кардинальні реформи. Але, як не дивно, такі речі не відлякують від Індії, це якось не страшно, а навіть природно. Натомість у них велика концентрація красивої природи і цікавих людей, це одна з найкращих поїздок у моєму житті», ‒ стверджує мандрівниця.

Тому закликає не боятися і не відкладати пригоди на потім, адже лише за допомогою таких подорожей можна побачити, наскільки красива і різноманітна наша планета. 

Враження мандрівниці записала Оксана ФЕДОРУК

Фото автора
















Хочете бути першими на районі? Підписуйтесь на наші новини у спільнотах Facebook та Вконтакте.

Коментарі
19 Січня 2016, 11:18
Побільше б ТАКОІ інформаціі
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024