Експеримент: чи пропускають «швидку» на дорозі луцькі водії

24 Листопада 2017, 11:49
Лучани приємно здивували патрульних 11266
Лучани приємно здивували патрульних

Пам’ятаєте ті відео в інтернеті, в яких «швидка» їде на виклик повною автомобілів дорогою, а вони всі з’їжджають вбік, аби пропустити спеціальний транспорт. Ти дивишся на них і думаєш, що таке буває тільки за кордоном, але в жодному разі не в нас. У нас можливі хіба «автоандони», «євробляхи», «продажні копи» і жахливі дороги.

Яким же було здивування журналістів Район.Луцьк, коли під час рейду патрульних поліцейських майже всі луцькі водії поводилися на дорозі, як ті водії з популярних закордонних роликів. Cинхронно вони з’їжджали вбік, утворюючи своєрідний «коридор» для медиків. Пропускала «швидку» на дорозі навіть інша машина невідкладної допомоги.

Рейд проводили поліцейські спільно з медиками
Рейд проводили поліцейські спільно з медиками

Перевірку реакції водіїв на спеціальний транспорт провели патрульні поліцейські спільно з медиками швидкої допомоги у четвер, 23 листопада. Їздили вулицями Ківерцівською, Рівненською, Винниченка, проспектами Волі, Перемоги, Соборності та Відродження.

Згідно правил дорожнього руху, як тільки водії бачать на дорозі спеціальний транспорт з увімкненими проблисковими маяками та сиреною, вони повинні пропускати його на дорозі. Однак, часто учасники дорожнього руху цього не роблять. А втрачені в дорозі кілька секунд можуть коштувати комусь життя.

Кілька секунд на дорозі можуть коштувати комусь життя
Кілька секунд на дорозі можуть коштувати комусь життя

З цією метою на вулиці Луцька виїхала бригада швидкої допомоги, яка з мигалками та сиреною курсувала містом. Поліцейські їхали позаду і фіксували, хто з водіїв надав дорогу транспорту, а хто – ні.

2
Перший порушник стверджував, що не мав, куди від'їхати
Перший порушник стверджував, що не мав, куди від'їхати

Як тільки увімкнулася сирена, водії один за одним з’їжджали убік, даючи дорогу кареті «швидкої». За годину їзди містом порушили правила тільки троє водіїв. Дехто пояснював, що побачив «швидку», однак не мав можливості звільнити дорогу. Інші ж просили вибачення і обіцяли надалі дотримуватись правил.

Цікаво, що у поліції та «швидкій» нарікають частіше на пішоходів, а не на водіїв. Річ у тім, пояснюють патрульні, що пішоходи часто не мають водійських посвідчень, і не вважають за потрібне вчити правила дорожнього руху. Тому і не знають, як реагувати на спеціальний транспорт, що їде на дорозі.

Водіям та пішоходам зробили усні зауваження
Водіям та пішоходам зробили усні зауваження

Водії та пішоходи, яких спіймали на порушенні, отримали усні зауваження. Патрульні поліцейські обіцяють проводити такі рейди частіше, і кажуть, що наступного разу зауваженнями порушники вже не відбудуться. 

 

Людмила РОСПОПА

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром