«Тайм-аут на районі». Епізод перший

24 Листопада 2017, 20:04
Герой волинського футбольного тижня - Ярослав Деда 4115
Герой волинського футбольного тижня - Ярослав Деда

Потреба плей-офф для «Волині», «бойове хрещення» її екс-гравців перед наступними успіхами, анонс футзальних баталій – це далеко не все, чим запам’ятався останній спортивний тиждень. А у новій рубриці – підбиваємо його підсумки.

Повільно, мелодійно та трохи сумно – так завершила луцька «Волинь» левову частку сезону перед великою перервою в українській Першій лізі. Згадані прислівники підходять до відео другого голу «Арсенала», яке у щотижневій рубриці «Ранку Нової Волині» ми розглядали разом із ведучими. А відсутність належного досвіду (в оптимальному варіанті, тому що про якусь іншу демотивацію не хотілося б навіть думати) в нашого голкіпера Романа Жмурка яскраво ілюструє картину сезону. «Діти» волинської футбольної системи виявилися не зовсім готовими до битви на рівних хоч і з першоліговими, але все-таки дорослими «дядями».

Звичайно ж, особливої трагедії від передостаннього місця у турнірній таблиці може багато хто й не будує. Утім, раунду плей-офф, як у нових сезонах обласного футзалу, у Першій лізі немає, тому уже навесні за відсутності успіхів у наступній дюжині матчів «Волинь» ризикує вперше в історії впасти до Другої ліги українського чемпіонату. Як оцінює такі виступи кервіництво та тренерський штаб, чи буде команда підсилюватися та як планує вибиратися з незручного положення, будемо аналізувати уже наступного тижня…

Артем Дудік, Олександр Чепелюк, Артем Шабанов – у своєрідній футбольно-футзальній бесіді ми згадали про гравців, які уже залишили футбольний клуб «Волинь», а у своїх нових командах показують хороші результати. У продовженні ряду – Ярослав Деда, який знову «пофеєрив» у складі «Карабаха» в рамках Юнацької Ліги УЄФА. Три голи у трьох матчах, враховуючи той факт, що вони є єдиними для команди у турнірі – неабиякий показник. Залишається лише сподіватися, що протягом наступних років такі таланти не будуть переїжджати з рідної команди у пошуках кращої долі. Хотілося б вірити, як то кажуть…

Там, де завершується футбол – починається футзал. А оскільки кваліфікація до чемпіонату Волині з цього виду спорту наразі у розпалі, гріх було не поспілкуватися саме із головним його ентузіастом у області та головою волинської Асоціації футзалу Сергієм Голоскоковим. І хоча чимало команд, за його словами, лише важко «ковтають» труднощі переходу з полів у приміщення, то і кваліфікаційний раунд буде хорошим вступом для них у регулярний сезон обласної першості. Тож уже наступного тижня чекайте підсумки попередніх раундів обласного чемпіонату на сайті Район.Луцьк . А те, що уже відбірний турнір є дуже цікавим, підтверджує той факт, що уже цієї суботи за вихід до Суперліги будуть змагатися Абсолютний її чемпіон та переможець Всеукраїнського фіналу Аматорської ліги України «Надія», та перші переможці волинських футзальних баталій з «Вотрансу».


Перші чемпіони Волині з футзалу з команди «Вотранс» змушені будуть виборювати путівку до Суперліги у боротьбі з аматорськими чемпіонами України
Перші чемпіони Волині з футзалу з команди «Вотранс» змушені будуть виборювати путівку до Суперліги у боротьбі з аматорськими чемпіонами України

 

З того, що не помістилося у відеоогляд (чи відеобесіду, як завгодно), потрібно відзначити й всюдисущу команду «Старий Луцьк», про історію якої ми також ще писатимемо на нашому сайті. Ще вихідними хлопці двічі перегравали зовсім юний за складом учасників «Київ-Баскет» у Першій лізі чемпіонату України з баскетболу, а вже за два дні четверо лучан разом із тренером Володимиром Журжієм змагалися у дебютному сезоні Суперліги  України зі стрітболу. І незважаючи на те, що вийти до вирішальних поєдинків їм не вдалося, перспективи «Старого Луцька» у баскетболі 3 на 3 виглядають непогано.

Разом із тим, автору цих рядків нарешті вдалося поспілкуватися із луцьким героєм останньої Дефлімпіади Дмитром Вишинським. Інтерв’ю з цим скромним та цілеспрямованим спортсменом, який «підірвав» Туреччину трьома медалями у легкоатлетичній програмі Ігор, також можете почитати на сайті.

Таким насиченим на події був останній спортивний тиждень. Та не сумніваємося – уже за сім днів волинський спорт збагатиться новими предметами для обговорень, а ми усе ж зробимо черговий «Тайм-аут» та підсумуємо останні сім днів осені в уже тепер традиційній рубриці на «Районі».

 

Дмитро КУЗНЕЦОВ 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром