«Радість» з луцького ПУМу перемогла на престижному фестивалі народної хореографії

23 Листопада 2017, 14:15
12319

Ансамбль народного танцю «Радість» обійшов 130 найкращих колективів України і отримав гран-прі V Всеукраїнського фестивалю-конкурсу народної хореографії імені П.Вірського.

Луцькі колективи просто тріумфували на конкурсі: «Волинянка» зайняла ІІ місце, «Волиняночка» - ІІІ місце. Танцюристи з ансамблю «Вертуни» (Гірка Полонка) отримали подяку.

Голова журі Мирослав Вантух, генеральний директор – художній керівник Національного заслуженого академічного ансамблю танцю України імені п. Вірського, сказав, що волиняни показали найкращий професійний рівень.

4
Радість на київській сцені
Радість на київській сцені

5
Юні танцюристи з метром української хореографії Мирославом Вантухом
Юні танцюристи з метром української хореографії Мирославом Вантухом

Фінал конкурсу відбувався у Києві 20-22 листопада. Фестиваль можна було дивитися у прямому ефірі на You-tube-каналі Першого інтернет-каналу України, а під час трансляції глядачі голосували. Лучани увійшли у трійку фаворитів глядацьких симпатій разом з танцюристами з Ужгорода і Дніпра.

6
Переможці!
Переможці!

Від колективу на фестиваль поїхало 166 юних лучан. Для цього батьки наймали 5 автобусів. Фінасував поїздку Палац учнівської молоді і частково батько однієї з учасниць. За проживання і харчування дітей батьки платили самі. У коментарі для Район.Луцьк батьки переможців розповіли, що звертали за підтримкою і в Луцьке міське управління освіти і до обласної влади, але ніхто не проявив бажання допомогти «Радості» в участі у фестивалі.

Виступ «Радості» під час конкурсу можна подивитися на 9:37:50

Виступ «Радості» на гала-концерті з 2:34:40

3
Тріумфальний танець
Тріумфальний танець

Довідково:

Художній керівник ансамблю - заслужений працівник культури України, відмінник народної освіти України- Галина Соколова; балетмейстер - заслужений працівник освіти України і відмінник народної освіти України Віктор Шугалов. Керівник: заслужений артист України Валерій Смирнов (постановник "Волинського святкового"), викладачі: відмінник освіти України Ніна Сторожик, Ярослав Смирнов, Марина Клімішина, Олексій Лець, Ігор Степанюк, Галина Новікова, Анастасія Матюшик, Катерина Марчук, постановка "Українського святкового" - Мирослава Вантуха (художній керівник Національного заслуженого академічного ансамблю танцю України ім. П.Вірського, директор хореографічної школи при НЗААТУ ім. П.Вірського; голова Всеукраїнської хореографічної спілки; президент Міжнародного фестивалю-конкурсу дитячих колективів народного танцю, член-засновник Академії мистецтв України (грудень 1996 р.), народний артист України (1977), професор (1997), Герой України (2004), почесний громадянин Києва)

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром