Луцький двір: наркомани, розкидані пляшки та недопалки, – життя на Гулака-Артемовського

04 Грудня 2017, 10:56
В елеваторі збирається молодь і зловживає алкоголем 5633
В елеваторі збирається молодь і зловживає алкоголем

У дворі між будинками № 23 і № 25, що на вулиці Гулака-Артемовського, часто збираються любителі випивки, наркомани, а ще тут незаконно викидають сміття.

За словами жителів, які пам'ятають свою вулицю ще з 1972 року, тут все дуже змінилося: раніше тут жили в основному сім'ї офіцерів. 

Як розповіли мешканці, вони самі облаштовували свої подвір’я: хтось садив дерева (вишні, абрикоси, яблуні), хтось робив дитячі каруселі, а хтось лавочки. Одним словом, самі дбали про свою територію.

Хоча будинки № 23 і № 25 розташовані поряд, вони суттєво відрізняються. Біля 23-го є хоч якийсь дитячий майданчик, а біля 25-го – всього-на-всього пісочниця та лавочка із цвяхами.

Дитячий майданчик біля будинку № 23
Дитячий майданчик біля будинку № 23

«Колись в нас тут було гарно, ми садили постійно клумби, доглядали за ними. Навіть була окрема площадка, де ми вивішували білизну, а також майданчик для волейболу. Зручно тут проживати, адже поряд є лікарня і пологовий будинок.

Також тут було декілька магазинів, які ми називали «почасові», тому що сюди в певні години привозили свіжий товар. Також була поряд пекарня. А зараз, на жаль, багато що змінилося: знищили клумби, дитячі майданчики. Біля лавочок, де ми любимо відпочивати, постійно розкидані пляшки та недопалки», – поділилася з Район.Луцьк місцева жителька Лідія Василівна.

Зі старого елеватора місцеві зробили смітник
Зі старого елеватора місцеві зробили смітник

Старий елеватор – неоднозначна локація цього району: тут «бенкетують» як місцеві, так і «гості», а раніше постійно стояли черги з вантажівок – вони вишиковувались аж до залізничного вокзалу. Втім, зараз зерносховище вже не працює: цю територію викупили, що не завадило місцевим зробити з неї смітник, хоча в дворі є спеціально відведене місце для непотребу.  

На території елеватора частенько ночують безхатченки, а дехто влаштовує тут «посиденьки» з випивкою і наркотиками. Це, на думку місцевих, створює небезпеку для перехожих: мовляв, до них можуть причепитися ось такі «культурні» молоді люди.

Жителі самі зібрали кошти і поставили двері з домофоном
Жителі самі зібрали кошти і поставили двері з домофоном

Дратують жителів вулиці й тварини: «У подвір’ї бігає багато собак, господарі яких не стежать за ними, куди ті ходять в туалет». До речі, фізіологічні потреби тут справляли й люди, доки місцеві не встановили на під'їздах домофони.

Але мешканці дворів все одно вважають, що жити тут непогано: «Район у нас хороший, все поряд: аптека, лікарня, тролейбуси, маршрутки, швидка допомога та інше», – переконана Галина Семенівна, місцевий «ветеран».

Читайте також: Луцький двір: на Гулака-Артемовського повно дітей, кольорів та забавок

Катерина РАТИЧ

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

 

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром