СБУ затримала у Луцьку чоловіка, який співпрацював зі спецслужбами РФ

21 Листопада 2017, 16:54
СБУ затримала мешканця Львівщини 2632
СБУ затримала мешканця Львівщини

У СБУ заявили про затримання у Луцьку мешканця Львівщини, який нібито отримував гроші та інструкції від спецслужб РФ.

Про це повідомляється на офіційному сайті Служби безпеки України.

Чоловікові інкримінують організацію протестних акцій у Київській, Рівненській та Львівській областях, які були спрямовані на дестабілізацію ситуації в країні. Як запевнили у прес-службі СБУ, слідчі мають задокументовані свідоцтва того, що затриманий діяв за вказівками та інструкціями «кураторів» з Росії.

За словами правоохоронців, на проведення однієї акції зловмиснику давали від чотирьох до десяти тисяч доларів для того, щоб він виводив на фейкові протести малозабезпечених українців, а також займався виготовленням та розповсюдженням агітаційних матеріалів, які мали привести до масових заворушень.

Як приклад, у СБУ навели організацію протестів у Рівненській області, де протестувальників вивели на штучну акцію з акцентом на те, що влада не контролює видобуток бурштину. У Службі безпеки підкреслили, що мітингувальники мали вимагати повну автономію регіону.

Силовики встановили, що зловмисник перебуває у орендованій квартирі в обласному центрі Волині, де його і затримали. 

Під час обшуку помешкання правоохоронці виявили і вилучили засоби зв’язку, які, як стверджують у СБУ, «використовувались для координації з іноземними кураторами», а також знайшли переписку звинувачуваного з кураторами.

Чоловікові оголосили про підозру за статтєю 110 ККУ (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), за рішенням суду його взято під варту.

Нагадаємо, на початку вересня у СБУ повідомили про те, що деякі петиції, які стосуються Луцька, розміщують з російських акаунтів.

СБУ затримує підозрюваного
СБУ затримує підозрюваного

Чоловіка звинувачують у роботі на спецслужби РФ
Чоловіка звинувачують у роботі на спецслужби РФ

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром