«Вісім на вісім»: у Луцьку розпочалась кваліфікація чемпіонату Волині з футзалу

21 Листопада 2017, 11:42
Гравці луцького «Бренда» у першій грі не залишили шансів ківерцівському «Колосу» 2936
Гравці луцького «Бренда» у першій грі не залишили шансів ківерцівському «Колосу»

Уже наприкінці тижня 56 колективів визначать, у якому дивізіоні обласної першості гратиме кожен із них.

До слова, цього року система розподілу команд по лігах дещо змінилася. Замість двох так званих «боксів», у яких команди змагалися за участь у восьми дивізіонах, цього року таких «боксів» три. У першому з них 16 команд розділяться на учасників Суперліги та Вищої ліги, стільки ж клубів з другого заповнять Першу та Другу ліги, а от іншим 24 колективам залишається боротися за три інші дивізіони.

Звичайно ж, найбільша увага під час першого туру волинського футзального «кваліфайну» була прикута до першого боксу. Луцьк там представляє рівно половина, тобто вісім колективів. І розпочали вони з різним успіхом: як згадують на сайті Асоціації, для багатьох команд даються взнаки труднощі переходу з великого поля у зали. Тому й не дивно, що учасники Елітного фіналу Аматорської футзальної ліги України з МФК «Бренд» упевнено розібралися із суперниками з ківерцівського «Колоса» - 9:0, а, наприклад, переможці Регулярного чемпіонату волинської Суперліги з «Вотрансу» поступилися «Ковелю-Волині» з рахунком 2:5.

З перемог свої виступи у новому сезоні чемпіонату Волині розпочали «Волиньагротех» та «ЛСТМ», які з однаковим рахунком 4:2 переграли відповідно горохівський «Агропродукт» та млинівську «Вілію». Ще два луцьких колективи – «Динамо» та «Торпедо» – влаштували «перестрілку» в матчі, який завершився перемогою «торпедівців» з рахунком 4:3. Останній із представників обласного центру в першому «боксі» – команда «Мідас» – у першій грі безальтернативно поступився МФК «Хорів» – по суті, реорганізованій «Надії-2», яка попереднього сезону стала Абсолютним чемпіоном Вищої ліги та взяла участь у Елітному фіналі АФЛУ.

Взагалі, перейменування та «кочівництво» команд та спонсорів – не завжди зрозуміла штука. От і зараз під назвою «Вілія» уже грає минулорічна «Вікторія» з Млинова, а гравці тієї команди, яка змагалась у фіналі Суперліги з «Надією», уже грають за «Ласку-Джерост», яка змагається у другому «боксі». Ось і незрозуміло, чи це повинен бути своєрідний «спокій» для команди Олександра Антонюка, чи на рівні умовної Першої ліги їм все-таки буде не так «весело»…

У будь-якому випадку, марафон під назвою «чемпіонат Волині з футзалу 2017-2018» уже розпочався. І нехай більшість колективів ще «втягуються» у нові баталії на терафлексі спорткомплексу «Арена Спорт», уже за тиждень команди визначать склад усіх семи ліг першості. А уже в них усе буде набагато яскравіше та гарячіше… 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром