Центральний парк: мотузковий лабіринт долають навіть діти з вадами

06 Липня 2015, 09:00
7520

Півсотні людей щодня відвідують "Екологічно-туристичну стежину здоров'я", а рекордна кількість відвідувачів була на свято Трійці - 500 осіб.

Інструктори Віктор та Володимир Мельничуки працюють тут другий рік і розповідають, що бачили дуже різних людей: як з панічним страхом втратити опору під ногами, так і справжніх зірвиголів. 

Брати раніше займалися орієнтуванням на природі, легкою атлетикою, підтримують форму і нині. Віктор має перший дорослий розряд зі спортивного туризму, а Володимир уже кандидат в майстри спорту. Вони культивують здоровий спосіб життя і до роботи добираються на велосипедах.

Дві сестрички, яким по 6 років, наші постійні відвідувачі. З ними не було жодних проблем від початку. Самі дивуємось, як прудко вони долають дистанції, - діляться враженнями брати-інструктори.

Чоловіки сприймають роботу інструкторів як задоволення, адже роблять добру справу для людей і допомагають долати страхи.
Чоловіки сприймають роботу інструкторів як задоволення, адже роблять добру справу для людей і допомагають долати страхи.

Брати Мельничуки кажуть, що смуги перешкод проходили глухонімі діти, з вадами розвитку, аутисти, і навтіь ті, в кого проблеми з опорно-руховим апаратом. Для інструкторів найважливіше - знайти індивідуальний підхід, показати дитині, що вона в безпеці, а те, що станеться з нею на цій туристичній стежині - пригода на шляху до виздоровлення. Такі діти займаються безкоштовно.   

11-річна Вікторія Дмитрук більше не боїться висоти. Сьогодні її підтримували рідні, але дівчинка швидко справилася з дистанцією. 

Найбільший наплив відвідувачів - на вихідні у післяобідню пору, у неділю завжди більше, ніж у суботу, і 200 осіб це норма.

Масові заходи з нагоди свят привертають увагу і до комплексу стежини здоров'я, серед містян кількість постійних відвідувачів зростає.

Нові можливості та цікавинки активного відпочинку дізнавайтеся разом з Район. Луцьк.

Ярослава БЛИСКАВИЦЯ

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром