«Видалив за правду»: як луцька «Волинь» завершувала футбольну осінь

18 Листопада 2017, 16:55
Матч «Волині» та «Арсенала» ледь не завершився масовою бійкою 3483
Матч «Волині» та «Арсенала» ледь не завершився масовою бійкою

Енніо Морріконе, Кріштіану Роналду та «голкіпер таранного типу» – зі сміхом та гріхом про поразку «Хрестоносців» від лідерів Першої ліги.

Чесно кажучи, від поєдинку проти київського «Арсенала», який упевнено очолював і очолює турнірну таблицю другого за рангом дивізіону українського футболу, очікування були не надто оптимістичними. Це підтверджувало й «піке» коефіцієнту на перемогу столичного клубу в матчі проти «Волині» – за декілька хвилин до матчу він становив уже 1,22, тоді як у випадку перемоги лучан та ставки на це можна було «озолотитися» у 12 разів.

Читайте також: «Вхід – вільний»: луцька «Волинь» спробує гучно впасти у «зимову сплячку»

Хлопці, як завжди, зіграли «ривками». Один із таких був в середині першого тайму, коли прохід Андрія Ляшенка у карному майданчику недозволеним прийом зупинив хтось із захисників «Арсенала». «Та живемо ж!», – кричали колеги після того, як найкращий бомбардир нашої команди Владислав Шаповал реалізував одинадцятиметровий вирок…

Щоправда, це була уже друга одиниця на табло стадіону «Авангард». А до першої з них також «приклався» капітан «Хрестоносців», зробивши скидку Джемалю Кизилатешу прямісінько у власному штрафному майданчику. Правду кажучи, цей момент автор цих рядків випадково «профукав», беручи склади команд у клубного прес-аташе…

Але приємніше повернутися до гола нашого одинадцятого номера, одиниць на табло та хороших ігрових перспектив. Тим більше, що вони підкріпилися «штурмовим» початком другого тайму у виконанні «червоно-білих», і моментами здавалося, що волиняни готові створити нову сенсацію та обіграти лідера чемпіонату.

Аж поки за справу не «взявся» наш голкіпер Роман Жмурко. Колеги протягом десь хвилин двох кричали, що уже бачать «кулястого» у сітці наших воріт – звісно ж, і автор цих рядків нехорошими словами супроводжував позицію нашого воротаря під час штрафного удару у виконанні Руслана Черненка. У підсумку, у вікторині «чи дострибну я з одного кута до іншого», наш «голкіпер таранного типу», як встигли прозвати Романа товариші, прогнозовано програв. Разом із цим голом, в душі погасла будь-яка надія на позитивний результат для луцької команди в останній грі перед зимовою перервою.

Після першого тайму уболівальники в одній з мобільних груп ділилися прогнозами на підсумковий рахунок. І володар правильного рахунку під назвою «1:3» жартівливо догрався до… видалення з групи до кінця поєдинку. «Видалив за правду» – підсумував матч модератор групи. Після голу п’ятою у виконанні найкращого бомбардира київського клубу Олександра Батальського.

Піро-шоу від уболівальників (тих небагатьох, які завжди залишаються з клубом), «рабона» у виконанні Влада Шаповала, яка підняла виклик «Кріштіану Роналду!» на прес-ложі, нерви Романа Никитюка, які ледь не призвели до масової бійки на футбольному полі в кінці гри, аванси тренера гостей Сергія Литовченка, який згадував про свої виступи у складі «Волині», спокійні відповіді на незручні запитання від Альберта Шахова на післяматчевій прес-конференції. Це ще декілька моментів, якими запам’ятається остання гра «Волині» у 2017 році. А факт залишиться фактом – у «зимову сплячку» йдемо на 16-му, а може й на 17-му місці. І величезна перерва дає змогу як слід підготуватися до виправлення ситуації. Однак це буде уже інша, весняна, історія…

 

Дмитро КУЗНЕЦОВ

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром